Hlavní obsah

Zlínští hokejisté touží být lepší než loni. Úspěchem bude účast v play off, tvrdí šéf Beranů

Zlín

Věří, že nadcházející extraligový ročník pro ně bude lepší než ten předchozí. Hokejisté Zlína, kteří v něm obsadili třináctou příčku a neprobojovali se do play off, myslí v nadcházející sezoně na mnohem lepší umístění.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Zlína Robert Svoboda (vpravo).

Článek

„Cílem každého mužstva je pochopitelně získat titul. My ale budeme považovat sezonu za úspěšnou, když se dostaneme do play off," sdělil šéf klubu a zlínský primátor Jiří Korec. „Našemu mužstvu věřím. Vždyť máme Kašíka, který patří k nejlepším brankářům v extralize, a výborného trenéra Svobodu," tvrdí.

Hlavní kouč Beranů Robert Svoboda očekává dynamický extraligový ročník. „Systém nejvyšší soutěže, z níž poslední tým sestoupí a předposlední čeká baráž, slibuje obrovské drama. My hrajeme z úvodních pěti kol čtyřikrát doma. Chceme toho využít a vybudovat si bodový polštář," plánuje.

Zlínský dres už nebude oblékat Nosek, který ukončil kariéru. Další obránce Řezníček přestoupil do Olomouce. Útočník Dufek odešel do Mladé Boleslavi, Ondráček do Českých Budějovic a Herman do Přerova. Defenzívu Beranů naopak posílili mistr světa z roku 2010 Němec, který v minulé sezoně působil v Brně a ve Spartě, a Trška z Komety. Z Karlových Varů přišel útočník Mikúš a z Přerova Hejcman. „Všichni zapadli skvěle do kabiny a hned se někteří stali i lídry mužstva," těší sportovního manažera Martina Kotáska. „Momentálně považujeme kádr za uzavřený. Případné další pohyby budou odvislé od toho, jak nám vyjde začátek extraligy," prozradil.

Po Žižkovi, který si ještě o rok prodloužil kariéru, se stal kapitánem moravského mužstva útočník Tomáš Fořt. „Mám radost, že si mě kluci zvolili. Svoje jsem si v kabině řekl i předtím, takže se toho zase tolik pro mě nezmění. Věřím, že se nám konečně s fanoušky v zádech bude dařit. Pozitivní je, že forma našeho mužstva šla v přípravných utkáních neustále nahoru. Uděláme maximum, aby se nenaplnily prognózy různých expertů, že se Zlín bude pohybovat v tabulce hodně dole. Je to pro nás motivace, abychom skončili v nové sezoně co nejvýš," předsevzal si Fořt.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice