Hlavní obsah

Změny u mistra. Jeden cizinec zůstává, druhý klub opouští

U hokejistů Třince bude pokračovat kanadský obránce Adam Smith, s nímž vedení Ocelářů prodloužilo smlouvu. V klubu naopak končí jiný bek z mistrovského kádru z minulé sezony, Lotyš Karlis Čukste.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecká radost. Archivní foto.

Článek

"S Adamem Smithem jsme se po úspěšném play off dohodli na další spolupráci. Přes léto se individuálně připravoval v zámoří. K týmu se připojí v polovině příštího týdne," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Jan Peterek.

Šestadvacetiletý Smith přišel do Třince v průběhu sezony z nižší zámořské soutěže ECHL a při tažení Ocelářů za čtvrtým mistrovským titulem za sebou odehrál v play off všech 22 zápasů.

Stejně starý Čukste strávil v Třinci celý minulý ročník. "Zejména v play off odvedl Karlis Čukste obrovský kus práce a pomohl nám k zisku mistrovského titulu. Bohužel sestava není nafukovací a Karlis by v ní nedostal potřebný prostor, aby mohl využít své přednosti. Velkou roli při našem rozhodování hrál i omezený počet míst pro cizince na soupisce," komentoval odchod lotyšského reprezentanta Peterek.

Reklama