Hlavní obsah

Ztráta pro lídra! Třetí nejproduktivnější bek extraligové sezóny odchází do KHL

Litvínov
Aktualizováno

Lídr hokejové extraligy z Litvínova ztrácí jednu ze svých opor. Zkušený třicetiletý obránce Karel Kubát odchází do Kontinentální ligy. Severočeský klub jej uvolnil do Admiralu Vladivostok. Pro Kubáta to je vůbec první zahraniční angažmá v kariéře.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Karel Kubát míří z Litvínova do KHL.

Článek

Ofenzivní bek odehrál za Litvínov 518 utkání, další přidal během jedné sezóny v pražské Spartě. V probíhajícím ročníku zaznamenal Kubát v šesti zápasech pět bodů za dvě branky a tři asistence, což z něj dělá třetího nejproduktivnějšího zadáka celé extraligy.

„Karel Kubát měl ve smlouvě výstupní klauzuli, že jsme povinni ho uvolnit k zahraničnímu angažmá. Jsme rádi, že se nám povedlo vyjednat dobré finanční podmínky pro klub a taktéž s Karlem dojednat dohodu o pozastavení stávající smlouvy s jeho případným možným návratem do Litvínova," prohlásil generální ředitel Litvínova Jiří Šlégr s tím, že klub se poohlíží po náhradě za Kubáta.

Ve Vladivostoku se Kubát potká se svým krajanem Vojtěchem Polákem. Třiatřicetiletý útočník zamířil do Admiralu v polovině září.

Reklama

Související témata: