Hlavní obsah

Forman dovezl mečboly. I když odskočili, žádná panika nebyla, liboval si hrdina Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát Sparta v Liberci prohrávala, třikrát náskok soupeře dotáhla a vždy se na srovnání skóre podílel ve třetí formaci Miroslav Forman. Pražané nakonec pod Ještědem vyhráli 5:3, na zápasy vedou 3:0 a již ve středu mohou slavit nejrychlejší možný postup do semifinále play off.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, sparťanské góly se závěrečnou radostí Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 3. zápas Liberec - Sparta

Co třetina, to jeden vyrovnávací gól. Ve 13. minutě Forman sám srovnal na 1:1. Ve 34. minutě nahrál Krejčíkovi na branku na 2:2. A ve 44. minutě asistoval Miklišovi, jenž smazal náskok Bílých Tygrů potřetí.

„Hodně těžký zápas. Celou dobu jsme dotahovali, a když se zdálo, že jsme začali mít víc ze hry, dali nám vždy gól. Ale naštěstí jsme pokaždé rychle zareagovali. Ale v tomhle jsme byli silní celou sezonu. Když jsme prohrávali, tak jsme dokázali zápasy otočit. Za nás super zápas,“ liboval si 33letý útočník a vyzdvihl zkušenost svého týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta 2:2 (34. Krejčík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Žádná panika nebo nervozita nebyla, i když nám odskočili. Věděli jsme, že šance přijdou,“ poznamenal křídelník třetí formace, která hrála ve třetím duelu čtvrtfinále klíčovou roli.

„Hrálo se nám dobře, dali jsme tři góly. Už minulý zápas jsme měli spoustu šancí, ale to se nám nic proměnit nepodařilo, takže jsme samozřejmě rádi,“ liboval si Forman, jenž zaknihoval osobní bilanci 1+2.

„Formič byl vynikající, měl dobrou energii. To je tým. Jednou vám to vyhraje gólman, pak přesilovka nebo oslabení a někdy najdete lajnu, která dá tři nebo čtyři góly, stejně jako dnes. Důležitý je však týmový výkon,“ okomentoval kouč Sparty Pavel Gross. Třetí triumf v sérii pak v 52. minutě trefil Vitouch.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta 3:3 (44. Mikliš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Už ve středu znovu pod Ještědem mohou sparťani sérii ukončit. „Liberec známe moc dobře. Víme, že do toho dají všechno a budou si chtít sezonu prodloužit. Určitě nic nepodceníme,“ slíbil Forman.

Důležitou, ale méně pozitivní roli hrál rovněž ve třetím čtvrtfinálovém utkání s Libercem v dresu Sparty i před dvěma lety, když pod Ještědem nafilmoval pád, liberecký Klepiš byl vyloučen a Sparta v poslední minutě rozhodla v přesilové hře o výhře 2:1 a třetím bodu v sérii. Před dvěma lety ještě Bílí Tygři dokázali za stavu 0:3 na zápasy jednou vyhrát a o to stejné se budou snažit minimálně i nyní.

„Vedeme 3:0, ale jsme v každém případě připravení ještě na dlouhou sérii. Liberec je kvalitní soupeř, velmi dobrý, tři zápasy byly hodně vyrovnaný. Vedeme 3:0, nic víc,“ uzavřel Gross.

Reklama

  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec