Hlavní obsah

Fotbalový Hradec Králové měl ztrátu šest milionů, hokejový Mountfield čtrnáct

Prvoligový fotbalový klub Hradec Králové a extraligový hokejový Mountfield skončily v uplynulém účetním roce ve ztrátách 5,98 milionu korun a 13,87 milionu korun. Na úterním jednání zastupitelstva Hradce Králové to ve zprávě finančního výboru zastupitelstva řekl zastupitel Lubomír Štěpán (KSČM). Ve fotbalovém klubu je město jediným akcionářem, hokejový vlastní napůl se společností Mountfield.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z gólu. (ilustrační foto)

Článek

U fotbalového týmu se ztráta týká účetního období od 1. července 2021 do 30. června 2022. Za tu dobu podle Štěpána dostal od města dotace 37,8 milionu korun, z nichž nejvyšší ve výši 20,4 milionu šla na vrcholový sport.

Vlastní příjmy klubu činily 53,15 milionu korun. Celkový rozpočet tak činil 90,9 milionu. Téměř šestimilionovou ztrátu klub uhradí podle Štěpána z výnosů předchozích let.

Společnost Mountfield HK v účetním období od 1. května 2021 do 30. dubna 2022 vykázala výnosy 144,6 milionu korun a náklady 158,5 milionu. Téměř čtrnáctimilionovou ztrátu by podle Štěpána měli formou doplatku klubu uhradit jeho akcionáři, tedy město a firma Mountfield.

Zastupitelé vzali zprávu finančního výboru s výsledky hospodaření obou klubů na vědomí.

Reklama

Související témata: