Hlavní obsah

Hokej už jsem si neužíval, vysvětluje Nakládal konec kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě 2020 se s velkou pompou vracel do Pardubic. O rok a půl později s nimi obránce Jakub Nakládal předčasně ukončil smlouvu. Hokej už pro něj přestala být priorita a na tuzemské zimní stadiony už se nikdy nevrátil. O ztrátě motivace hovořil v pořadu Příklep na Sport.cz.

Hokej už jsem si neužíval, nabalovalo se pak víc věcí, říká Jakub Nakládal o návratu do Pardubic a konci kariéryVideo: Sport.cz

 
Článek

Nakládal se nevracel do silných Pardubic, jak se prezentují pod majitelem Petrem Dědkem. Sezonu před návratem nyní 36letého odchovance hrálo Dynamo s Kladnem a Litvínovem doslova o padáka. Černý Petr nakonec skončil v rukou Jágrových Rytířů, kteří v rozhodujícím duelu podlehli v posledním kole právě Litvínovu.

„A já tohle sledoval a na dálku držel Pardubicím palce. Měl jsem strach z návratu do Čech, protože očekávání byla vysoká. Fanoušci si mysleli, že se vrátí Nakládal a bude dávat pořád góly,“ uvedl rodák z Hradce Králové, jenž dres Dynama znovu oblékl v sezoně 2020/21.

Příklep s Jakubem NakládalemVideo: Sport.cz

Návrat nakonec probíhal ještě hůř, než si myslel. „Vrátil jsem se do klubu, který nefungoval. Měl jsem problémy se spoustou interních věcí. Za rok a půl se alespoň podařilo nastavit kabinu, v tom mám svědomí čisté. Ze zápasů jsem ale neměl takovou radost a potěšení. Hokej jsem si neužíval,“ přiznal Nakládal v Příklepu.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr připomněl, že mistr extraligy z roku 2010 se na východě Čech musel potýkat s kauzami, které se na chodu Dynama podepsaly. Řeč je o drogových aférách Petra Čáslavy a Jana Mandáta či nešťastném osudu bývalého brankáře Adama Svobody.

Nakládal dodal, že všechny problémy se nabalovaly a vyvrcholily poslední herní den roku 2021. To Pardubice schytaly před vlastním publikem debakl 1:6 od Českých Budějovic. Právě tento duel je v Nakládalově životopise tím posledním. „Ale beru to pozitivně. Hráli jsme 30. prosince v den mých 34. narozenin. Aspoň si pamatuju, co jsem při nich dělal,“ odlehčil situaci.

„Ten zápas všechno vygradovalo. Ale nemám v sobě žádnou zášť. S koncem už jsem koketoval před návratem do Pardubic. Začal jsem se víc věnovat firmě. Jsem spokojený a tím bych to asi ukončil,“ dodává bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2012.

Reklama