Hlavní obsah

Hokejistky si vymodlily semifinále a hledají inspiraci u juniorek. Bez medaile domů jet nechtějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z cesty odvalily v americké Utice německý balvan a v semifinále narazí na MS bronz obhajující české hokejistky na Kanadu.„Hrát potřetí v řadě o medaile je skvělý úspěch. Teď přicházejí zápasy, které by nám měly přinést to, o čem sníme,“ řekla kanadská trenérka českých žen Carla MacLeodová.

Foto: iihf.com

Radost českých hokejistek na MS.

Článek

Reprezentantky přiznaly, že si postup mezi elitní čtyřku při náročném duelu s Německem tak trochu vymodlily, a přestože v neděli v 1.00 h našeho času budou proti Kanadě v pozici outsiderek, bez medaile se domů vracet nechtějí. Semifinálové soupeřky však ještě nikdy neporazily, v základní skupině jim podlehly po jednoznačném průběhu 0:5.

„Budeme se snažit o podobnou senzaci, jaká se povedla juniorkám v semifinále jejich mistrovství světa také proti Kanadě. Máme před sebou dva těžké zápasy, alespoň jeden musíme každopádně urvat pro sebe,“ říkala kapitánka Aneta Tejralová.

Přes dlouhé čekání na čtvrtfinálový gól neopouštěla reprezentantky víra, že přece jen překonají výtečně chytající Abstreiterovou a nějak dostanou puk do německé sítě. Povedlo se to až sedm minut před koncem, když po přihrávce právě Tejralové pálila od modré čáry Daniela Pejšová.

„Vyplatilo se nám trpělivě se držet plánu, mít dost energie a hrát spolu jako tým. Na střídačce zavládla spousta radosti, že to tam konečně spadlo,“ líčila pro hokej.cz autorka jediné branky. „Bylo důležité udržet pozitivní náladu, a hlavně neztrácet hlavu. Říkaly jsme, že jak se Němky zatahovaly při bránění před branku, že je tam odkrytý prostor na beky, takže to chce dávat puky i na ně a modlila jsem se, aby nám něco vyšlo,“ tvrdila Přibylová.

Odpor Německa byl ale celý zápas hodně houževnatý. „Postupem času mi bylo jasné, že utkání může být třeba o jediné vydařené střele. Stále jsem věřila, že rozhodující trefa přijde z hole našich děvčat, i když Němky hrály tvrdě a opravdu hodně je držela gólmanka,“ říkala MacLeodová na YouTube kanále Českého hokeje. „Carla se nás snažila udržet v klidu, protože věděla, že jedině tak to přijde. Když jsme ten gól konečně daly, všem se ulevilo,“ mínila útočnice Vendula Přibylová.

Po vyloučení Denisy Křížové dohrávalo Německo poslední tři minuty v přesilové hře, kterou ještě umocnila power play. „Soupeřky ze sebe ždímaly to nejlepší a při výhodě dvou hráček v poli měly tlak. Dokázaly jsme Němky zkrotit a zároveň zblokovat spoustu střel,“ ocenila MacLeodová.

  Kazachstán - Švédsko dnes 16 : 20
20240516T16 : 20:00+0200
Kazachstán vs. Švédsko
Kazachstán vs. Švédsko
Kazachstán
Švédsko
  Finsko - Rakousko dnes 16 : 20
20240516T16 : 20:00+0200
Finsko vs. Rakousko
Finsko vs. Rakousko
Finsko
Rakousko
  USA - Francie dnes 20 : 20
20240516T20 : 20:00+0200
USA vs. Francie
USA vs. Francie
USA
Francie
  Kanada - Norsko dnes 20 : 20
20240516T20 : 20:00+0200
Kanada vs. Norsko
Kanada vs. Norsko
Kanada
Norsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.