Hlavní obsah

Hruška z Vítkovic do Znojma. Dvojnásobný šampion s Kometou má pomoct Orlům do Chance ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S hokejisty Komety vybojoval v minulosti dva mistrovské tituly, ve slovenské Skalici nastupoval v jednom útoku s legendárním Žigmundem Pálffym a ve finském Kärpätu Oulu s Jiřím Tlustým. Uplynulé dvě sezony strávil útočník Jan Hruška ve Vítkovicích, kde mu vypršela smlouva. Teď přestupuje do druholigového Znojma, které přechází z rakouské ICEH ligy do třetí nejvyšší soutěže v Česku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Hruška, na snímku v diskuzi s rozhodčím Petrem Lacinou, mění dres. Bude hrát druhou ligu.

Článek

„Tip na něj nám dal náš hráč Tomáš Svoboda, který byl v minulosti Hruškovým parťákem v Brně. My jsme šanci angažovat ho využili. Jsme moc rádi, že Honza u nás podepsal víceletý kontrakt. Bude určitě patřit k lídrům týmu, který bude mít jednoznačný cíl postoupit v nadcházející sezoně do Chance ligy," uvedl pro klubový web prezident Orlů Pavel Ohera.

V současnosti šestatřicetiletý Hruška poprvé nakoukl do extraligy už v sezoně 2006/2007 ve Vsetíně. V nejvyšší tuzemské soutěži nasbíral v 579 utkáních 317 kanadských bodů za 143 branek a 174 nahrávek. Přelomové období zažil brněnský odchovanec v sezoně 2011/2012 ve Skalici, v jejím dresu si ve slovenské nejvyšší soutěži připsal v 55 zápasech 52 kanadských bodů.

Hruškův přestup na jih Moravy vítá kouč Znojma Jiří Beroun. „Jsem rád, že se Honza rozhodl nám pomoct. Jsem komunikativní trenér, na spolupráci s ním se těším. Pro naše mužstvo to bude výrazná osobnost," netají radost z příchodu zkušeného hokejisty.

Reklama

Související témata: