Hlavní obsah

Italy vyšachovali z Ligy mistrů! Postupuje soupeř, přestože kvůli covidu nemohl nastoupit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Středeční odvetný zápas osmifinále play off Ligy mistrů Lukko Rauma-Bolzano byl finskými úřady z preventivních bezpečnostních důvodů zrušen, neboť několik členů týmu Raumy se nakazilo koronavirem a další hráči kvůli těsnému kontaktu s nimi zamířili do karantény. Vedení Ligy mistrů už rozhodlo o postupujícím. A jde o celkem překvapivé řešení...

Foto: Profimedia.cz

Brankář finského týmu Lukko Rauma Lassi Lehtinen.

Článek

Rauma, za kterou nastupuje i sedmadvacetiletý český obránce Ondřej Slováček, zvítězila minulý týden v úvodním osmifinálovém duelu na ledě italského Bolzana 3:1 a výrazně se přiblížila postupu.

Ten však byl ohrožen, když středeční odveta musela být kvůli nákaze covidem ve finském týmu zrušena. Přestože Lukko Rauma do zápasu nastoupit nemůže, kontumován ve prospěch Bolzana nebude. Navzdory tomu že Italové byli připraveni nastoupit...

Vedení soutěže oznámilo, že o postupujícím rozhodne jen výsledek prvního utkání. Ve čtvrtfinále, které má první duely na programu 7. a 8. prosince a odvety 14. prosince, se úřadující finský šampion utká s Mnichovem, který vyřadil Fribourg-Gottéron.

„Vzhledem k našlapanému mezinárodnímu kalendáři nejsou pro Ligu mistrů k dispozici žádné další herní termíny, které by nahradily odložené zápasy, jak je tomu možné v národních ligách," vysvětlilo vedení soutěže, proč středeční duel nemohl být odložen.

V úterý si postup mezi nejlepší osmičku zajistila Sparta postupem přes Skellefteu. V boji o semifinále Pražané vyzvou další tým ze Švédska, Rögle.

Osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - odvety:
HC Red Bull Mnichov - Fribourg-Gottéron 3:2 (první zápas 4:2, postoupil Mnichov).
Red Bull Salcburk - Rouen Dragons 3:1 (první zápas 0:3, postoupil Rouen).
Dvojice pro čtvrtfinále (první zápasy 7. a 8. prosince, odvety 14. prosince):
HC Red Bull Mnichov - Lukko Rauma
Tappara Tampere - Rouen Dragons
Rögle BK - HC Sparta Praha
Frölunda HC - Leksand IF

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články