Hlavní obsah

Jágr dál mlží, jestli ještě nastoupí v extralize. A vzpomínal, jak ho lanařila Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po 232 dnech se znovu objevil na ledě v hokejovém zápase. Jaromír Jágr si zahrál exhibici ke 120. narozeninám Sparty a v týmu československých legend zažil vítězství 5:3 nad sparťanským výběrem hvězd. Zda to ale byl dobrý test před možným Jágrovým návratem do extraligového kádru Kladna, zůstává nejasné. „Bude reprezentační přestávka, tak uvidím, jestli se přidám k mužstvu, nebo ne,“ řekl 51letý útočník.

Jaromír Jágr znovu na ledě. Zahrál si exhibici k narozeninám Sparty, jestli nastoupí v extralize ale neodtajnilVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak jste se na ledě cítil?

Nebylo to jednoduché ani pro mě, i když jsem minulou sezonu ještě hrál. Ale myslím, že zápas splnil účel. Bylo docela dost lidí, hlavně mě překvapili všichni hráči, i když už dlouho nehrají, tak stále na ledě vypadají dobře. Šikovnost a talent nezmizí.

Kdo vás nejvíc zaujal?

Spíš jsem sledoval ty, proti kterým jsme hráli. Takový Vejba (David Výborný) by ještě mohl hrát extraligu a možná je silnější, než když dominoval.

Co pro vás znamená Sparta?

Pro nás Kladeňáky vždy představovala velkou rivalitu. Když jsem byl malé dítě, tak jsem chodil na zápasy Sparty a na Kladně byl vždycky plný dům. Většinou tam byly i velké rvačky mezi diváky a říkalo se, že Sparta nikdy nechtěla na Kladno jezdit. Ale je to tradice a podle mě je Sparta největší a můžu říct i nejpopulárnější klub u nás, protože vždycky všichni ji chtěli vidět.

Vy jste mohl za Spartu i hrát, že?

Když mi bylo patnáct šestnáct let, tak tam byla velká šance. Já hrál za PZ Kladno a v té době se pan Horešovský ze Sparty znal s mým otcem. Ale pak jsem podepsal přestup do SONP Kladno a začal hrát ligu. A pak byla jistá šance ještě před covidem, když jsme spadli do druhé ligy, že bych tu na nějaké střídavé starty nastoupil (následně se ale hrálo s omezeným počtem diváků a nedávalo to marketingově smysl).

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Jágr při sobotní exhibici ke 120. výročí založení hokejové Sparty

Váš nejkrásnější moment proti Spartě je, jak jste jí v osmnácti nasázel hattrick? Svobodné slovo pak přineslo titulek: Jágr kouří Spartu.

Já bych o tom neměl mluvit, protože jsem prohrál sázku s Břízkou (Petrem Břízou) a slíbil jsem mu, že to nikdy nebudu popisovat. Ano, dal jsem jim tři góly a Břízka byl v bráně. Ale kvůli té sázce o tom nesmím mluvit. Tak se mu teď omlouvám.

Tušíte po této exhibici, zda a kdy budete hrát za Kladno?

Těžko se to dá srovnávat. Bude reprezentační přestávka, tak uvidím, jestli se přidám k mužstvu, nebo ne.

Kladno hraje 26. prosince na Spartě, to by byl hezký návrat, ne?

Já tam budu, koupil jsem si lístek.

Sobotní exhibice byla zároveň loučením se se Sportovní halou. Co vám se vybaví? Asi první zápas za reprezentaci proti Calgary.

Samozřejmě. Bylo mi sedmnáct let, a když jsem na rozcvičce viděl udělané hráče z NHL, jak vypadají – ty rváče, gorily, tak se mi moc do zápasu nechtělo. Pak jsme tady hráli ještě jednou proti Sovětskému svazu. A když byla stávka a výluka NHL, tak jsme tady hrávali proti Spartě. Je tu dost veliké, široké hřiště, takže to nebyla moje oblíbená hala. A taky si vybavím zlaté mistrovství světa z toku 1985, to jsem ale sledoval jen v televizi.

Reklama

  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články