Hlavní obsah

Ubožáku! řvali na útočníka Sparty. Oslava mu pak ujela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po svém lednovém přestupu z Mladé Boleslavi do Sparty nastoupil proti Bruslařskému klubu ve třech soutěžních zápasech a v každém z nich mu vstřelil gól. Naposledy tak pětadvacetiletý hokejový útočník Pavel Kousal učinil v pátek, kdy na konci druhé třetiny zvyšoval v přesilovce na 3:1 pro Pražany.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav – Sparta 1:3 (39. P. Kousal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Když hraju proti Bolce, dám jí pokaždé gól, takže jsou asi můj oblíbený soupeř,“ cituje po výhře 6:3 oficiální web Sparty Kousala, který navíc proti Středočechům skóroval i před aktuálním extraligovým ročníkem v přípravném zápase v Poděbradech.

V Boleslavi působil dlouhých šest sezon a stal se oblíbencem tamních fanoušků. U některých už je to minulost. „Jo, slyšel jsem, jak na mě řvali, že jsem ubožák,“ usmíval se Kousal, pro kterého šlo o první zápas v Boleslavi v dresu hostujícího týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. HC Sparta Praha 3:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Bylo to pro mě speciální. Už při rozbruslení jsem byl trošku nervózní z toho, jak jsem bruslil na druhé straně, a bál jsem se, abych pak nezamířil na střídačku Boleslavi,“ znovu se rozesmál jihlavský rodák.

Přestože si před utkáním říkal, že případnou trefu z úcty k Bruslařskému klubu oslavovat nebude, emoce a adrenalin z šestého zásahu v sezoně byly silnější.

„Oslava gólu mi trošku ujela. Moc gólů jsem zatím nedal, tak jsem si ji užil trošku víc, než jsem vůbec chtěl,“ přiznal Kousal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.