Hlavní obsah

Justiční vražda? Ve Finsku emotivně řeší gól českého útočníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký favorit play off finské hokejové ligy je v úzkých. Druhý tým základní části Ilves Tampere ve středu prohrál čtvrtý čtvrtfinálový duel se sedmým celkem tabulky KalPa 2:4, v sérii celkově ztrácí 1:3 a ocitl se na pokraji vyřazení. Smršť emocí vzbudil ve Finsku rozhodující gól středečního zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Ilvesu Tampere Jakub Málek.

Článek

Ilves měl během utkání ve statistikách navrch, ale srážely ho vyloučení a chyby při bránění. Vyfasoval šest dvouminutových trestů a Matias Mäntykivi dostal už v první třetině trest do konce utkání.

Útočník Ilvesu Šimon Stránský srovnával po přihrávce Petra Kodýtka těsně před první sirénou na 1:1. Hosté šli ve druhé třetině do vedení, ale ve třetí části srovnal Andreas Okany.

Když už se zdálo, že zápas pomalu směřuje k prodloužení, šokoval favorita bombou z pravé strany forvard týmu z Kuopia Matyáš Kantner, jehož dělovka skončila za zády brankáře Ilvesu Jakuba Málka.

Okany následně pečetil výhru KalPy trefou do prázdné brány, ale velký rozruch se strhl především kolem Kantnerovy trefy na 3:2. Hosté měli za to, že gólu přecházel jasný ofsajd, což záhy fanoušci dokládali fotkami, které sdíleli na sociálních sítích.

„Byli o 15 centimetrů v ofsajdu. Jasný ofsajd,“ rozčiloval se kouč Ilvesu Antti Pennanen po zápase.

„Byla na Ilvesu spáchána justiční vražda?“ ptá se emotivně v titulku finský server Ilta Sanomat, zda sudí nepopravili celek z Tampere v rozhodující fázi klíčového zápasu.

Zlobě Ilvesu dal částečně za pravdu šéf rozhodčích finské ligy Jyri Rönn. Ale opravdu jen částečně. „Pravda je, že gól KalPy padl po ofsajdu. Jenže i gól Ilvesu na 2:1 padl po ofsajdu. Takže dnes oba týmy daly góly po ofsajdových situacích,“ vysvětlil po telefonu Rönn pro Ilta Sanomat.

Ve vyhecované sérii jsou vůbec čeští hráči středem pozornosti. Tým KalPa například rozčílil v pondělním duelu úder od českého reprezentačního gólmana Málka do hlavy Kaspera Simontaivaly. A hlavně fakt, že za něj dostal brankář jen dvě minuty.

Reklama

Související témata: