Hlavní obsah

Kodýtek vládne střelcům ve finské hokejové lize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere vede s 12 brankami tabulku střelců finské hokejové ligy. Člen kádru české reprezentace pro turnaj Karjala ve Växjö a Tampere, který posílil Ilves před sezonou z extraligové Plzně, má jednogólový náskok před Američanem Nickem Halloranem z Tappary Tampere. V produktivitě je Kodýtek s 18 body z 21 zápasů jedenáctý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Petr Kodýtek.

Článek

V čele je s 26 body za devět branek a 17 asistencí Jerry Turkulainen z Jyväskylä o bod před spoluhráčem Samim Nikuem, jenž také skóroval devětkrát. Třetí je rovněž s 25 body Anton Levtchi z Tappary Tampere, jenž s 19 asistencemi vládne nahrávačům.

Druhým nejproduktivnějším českým hráčem je Michal Kovařčík z Jukuritu Mikkeli, jemuž patří se 14 body za dva góly a 12 přihrávek 35. místo. V sobotním duelu proti Kärpätu Oulu chyběl kvůli zranění a už ve čtvrtek se omluvil z nominace na Karjalu. Devětatřicátý je Radek Koblížek z celku KooKoo Kouvola, který v 21 duelech nasbíral 13 bodů (7+6).

Reklama

Související témata: