Hlavní obsah

Kometa bude mít nového trenéra. Martinec opouští post na vlastní žádost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová extraliga hlásí už po úvodním týdnu nové sezony první trenérskou změnu. Patrik Martinec na vlastní žádost končí v brněnské Kometě, která v prvních třech kolech nezískala ani bod. Podle klubového webu to hráčům i vedení oznámil v sobotu dopoledne a kdo povede tým v neděli v Mladé Boleslavi i v dalších kolech se teprve bude řešit.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Patrik Martinec během zápasu 3. kola Tipsport extraligy mezi Brnem a Litvínovem.

Článek

„I když se naše cesty rozchází, chtěl bych celé organizaci poděkovat a hlavně do budoucna popřát, ať se Kometě daří. Když se za svým brněnským angažmá ohlédnu, mrzí mě především výsledek minulého čtvrtfinále a pak samozřejmě nepovedený vstup do letošního ročníku, na základě kterého jsem se rozhodl rezignovat,“ uvedl Martinec pro web Komety.

Brno je jediné, který ještě v této extraligové sezoně nebodovalo, vstřelilo pouze dvě branky a naopak jich 11 inkasovalo.

Po loňském vyhazovu plzeňských trenérů Baďoučka a Říhy, kteří se „pakovali“ už po dvou odehraných kolech, je toto další tuze rychle změna. Brno má na lavičce ještě trenéra Jaroslava Modrého a v kancelářích také majitele Libora Zábranského, který téměř pravidelně rok co rok sestupuje na střídačku. Před sezonou sice tvrdil, že to ale letos rozhodně nehrozí. Nepovedený začátek jeho klubu však možná změní plány.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko