Hlavní obsah

Lev - Spartak 2:3 SN Lev prohrál doma po osmi výhrách v řadě, rozhodl Vjačeslav Kozlov. V play off čeká Záhřeb

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize se Spartakem Moskva 2:3 po samostatných nájezdech. Pražané přišli ve svém posledním utkání v základní části o osmizápasovou šňůru domácích výher i přesto, že v utkání dvakrát vedli. Nájezdy rozhodl útočník Vjačeslav Kozlov. Další utkání čeká Lvy v pátek, kdy otevřou vyřazovací boje v utkání proti Záhřebu, který dokázal vyhrát 3:2 na ledě Slovanu.

Článek

V domácí sestavě dostali větší prostor i někteří hráči, kteří nebyli tolik vytěžovaní v dosavadním průběhu základní části. A jeden z nich o sobě dal ihned po úvodní zahřívací desetiminutovce, která se odehrála bez větších šancí, hodně nahlas vědět.

Kapitán Pražanů Novotný skvěle našel rozjetého Pacovského a talentovaný forvard propálil z kruhu pro vhazování parádní ranou do horního rohu branky gólmana Šestěrkina. Zaznamenal svou první trefu v dresu Lva. V končící 14. minutě už bylo ale vyrovnáno. Zadák Želdakov zkusil štěstí od modré čáry a Engren kvůli clonícím hráčům před sebou neměl příliš času zareagovat. Lvům mohl vrátit vedení Ridderwall, Šestěrkin byl ale proti.

Zkraje druhé části neuspěli Ullström a Řepík, před polovinou základní hrací doby minul z dobré pozice Novotný. A protože pak ve své druhé přesilovce v utkání neuspěli ani hosté, stav 1:1 se před druhou přestávkou nezměnil.

Na další trefu nakonec čekali diváci až do poloviny 48. minuty, ale stála za to. Bek Oystrick místo očekávané rány od modré čáry namířil výtečnou střílenou přihrávku Birnerovi, který už měl vcelku snadný úkol.

Jeden z nejhorších celků soutěže, který se potýká s finančními problémy a pravděpodobně proto ani nezasáhne do příštího ročníku, ale nerezignoval a i podruhé se mu podařilo vyrovnat. V 56. minutě se ve vlastním obranném pásmu sice Zackrisson vyhnul jednomu ze soupeřů, ale poté nepochopitelně naservíroval puk před branku Lemťugovovi a bylo to 2:2.

V prodloužení spálil velkou možnost rozhodnout Sekáč, vítěze proto musely určit až samostatné nájezdy. Lemťugov se Sekáčem nedali, Kozlov suverénně proměnil, Birner trefil tyč. Sergejev nedal, proměnit musel Ullström, jenže i on selhal.

Nováček do play off

Posledním účastníkem play off Kontinentální hokejové ligy se stal nováček z Vladivostoku. Tým Admiralu v závěrečném utkání základní části porazil doma Chabarovsk 4:1 a zajistil si osmé místo v konferenci.

Vladivostok uhájil postupovou pozici před Čeljabinskem, který zakončil základní část domácí porážkou 2:3 po samostatných nájezdech od Kazaně. Traktor Čeljabinsk, loňský finalista Gagarinova poháru, tak letos do vyřazovacích bojů nezasáhne.

Soupeřem Vladivostoku na úvod play off bude nejlepší celek východní poloviny ligy Magnitogorsk. Metallurg na závěr porazil jiného účastníka vyřazovacích bojů Nižnij Novgorod 4:2. Český útočník Jan Kovář díky gólu a asistenci završil svoji bilanci v kanadském bodování na 69 bodů (23+46). Víc jich v celé soutěži má na kontě jen jeho spoluhráč Sergej Mozjakin. Po dalších dvou gólech a jedné asistenci vyhraje produktivitu základní části s 73 body (34+39).

Lev začne play off doma

Lev vyzve v osmifinále KHL Medveščak Záhřeb, úvodní dva zápasy sehraje díky lepšímu postavení po dlouhodobé části v domácím prostředí v pátek a v sobotu. O osudu série hrané na čtyři vítězství se rozhodne nejpozději v pondělí 17. března, kdy by se hrál případný sedmý duel rovněž v Praze.

Po úvodních dvou duelech v české metropoli se série přesune do Záhřebu, kde se bude hrát v pondělí 10. a určitě i v úterý 11. března. Pátý duel by hostil znovu Lev ve čtvrtek 13. března, sobota 15. března je vyhrazena šestému utkání. Nejpozději se o čtvrtfinalistovi rozhodne v pondělí 17. března.

"Zatím striktně držíme pravidlo, že ve všední dny začínáme od 19 hodin, během víkendu od 17 hodin," řekl ČTK k začátkům domácích zápasů tiskový mluvčí klubu Jan Rachota.

Kontinentální hokejová liga:
Lev Praha - Spartak Moskva 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Pacovský (Novotný, Gragnani), 48. Birner (Oystrick, Němec) - 14. Želdakov (Volkov, Bodrov), 56. Lemťugov, rozhodující nájezd Kozlov. Rozhodčí: Baluška, Nalivajko - Parfjonov, Goljak. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4624.
Lev: Engren - Gragnani, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Nakládal, Humphries - Pacovský, Novotný, Ullström - Ridderwall, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Spartak: Šestěrkin - Kulik, Bodrov, Sergejev, Želdakov, Grišin, Sorokin, Jermakov, Mamkin - Volkov, Kvaša, Kozlov - Lemťugov, Wandell, Špirko - Anderson, Nikulin, Toluzakov - Pešechonov, Ignašin, Medveděv. Trenér: Fjodor Kanarejkin.
Další úterní zápasy KHL - závěr základní části:
Vladivostok - Chabarovsk 4:1
Novosibirsk - Novokuzněck 6:5
Čeljabinsk - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech
Magnitogorsk - Nižnij Novgorod 4:2 (za domácí Kovář 1+1),
Ufa - Viťaz Čechov 3:2,
Nižněkamsk - Dynamo Moskva 2:4 (za domácí Netík 1+0)
Jaroslavl - Barys Astana 4:1
CSKA Moskva - Dinamo Minsk 3:0
Čerepovec - Omsk 1:2
Petrohrad - Chanty-Mansijsk 1:2
Atlant Mytišči - Jekatěrinburg 2:3
Dinamo Riga - Doněck 0:1
Slovan Bratislava - Záhřeb 2:3.
Dvojice pro 1. kolo play off:
Východní konference:
Magnitogorsk - Volgograd
Barys Astana - Jekatěrinburg
Kazaň - Novosibirsk
Ufa - Nižnij Novgorod.
Západní konference:
Dynamo Moskva - Jaroslavl,
Petrohrad - CSKA Moskva
Lev Praha - Záhřeb
Doněck - Dinamo Riga.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články