Hlavní obsah

Byla tenisovou hvězdou, teď nechce být hokejová moderátorka jen panenkou

PRAHA

Překvapit umí, to se musí nechat. Před rokem tenistka Jelena Dementěvová nečekaně oznámila, že končí. Před pár dny překvapila znovu, když vyšlo najevo, že se stane televizní moderátorkou v Kontinentální hokejové lize. Olympijská vítězka z Pekingu zůstala u „bílého“ sportu, jen teplota trochu klesla.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Jelena Dementěvová jako profesionální tenistka

Článek

Žádná trenérka, manažerka. „Miluji hokej, miluješ ho jako já? Pokud ano, pak vám představím hráče Kontinentální hokejové ligy. Mé jméno je Jelena Dementěvová.“

Ano, slyšeli jste správně. Každé čtvrteční ráno bude vysílát program „Kuchyně“ na KHL-TV. Takto představil server sovsport.ru bývalou ruskou tenistku, která vkročila do hokeje. A první vystoupení má za sebou.

„Za svoji kariéru jsem dala stovky rozhovorů a cítila jsem se už vymačkaná. Proto chci s hráči mluvit neformálně, a to nejen o hokeji, ale i o ostatních věcech - zálibách, osobním životě, jak jejich děti tráví volný čas,“ prozradila své představy tenistka, která získala šestnáct tenisových titulů ve dvouhře, šest ve čtyřhře a ve světovém žebříčku byla nejvýše na třetím místě.

Nyní žije hokejem. Snad i proto, že si v létě za manžela vzala Maxima Afinogenova, ruského reprezentanta a hráče SKA Petrohrad.

Ruská hokejová hvězda Maxim Afinogenov, a také manžel Jeleny Dementěvové.foto: www.hc-ska.ru

Dementěvová se stala novou tváří programu a má přinést ženský pohled na hokej. Prvními hosty byli hráči CSKA Moskva - obránce Alexander Guskov a brankář Sergej Gajdučenko. „Vedení KHL mě oslovilo s nabídkou, já ji přijala,“ pověděla bývalá tenistka, která studuje třetí ročník žurnalistiky na Moskevské státní pedagogické univerzitě.

Devětadvacetiletá tenistka má mít prostor pro improvizaci, který chce využít podle svého. „Budu klást otázky, které vyplynou z rozhovoru, co bude pro mě zajímavé. Nechci jen přečíst kus papíru a slepě sledovat scénář. Nebo ještě hůře, být krásnou panenkou s úsměvem, která otevírá ústa,“ dodala začínající moderátorka, která si tenisem vydělala přes čtrnáct miliónů dolarů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články