Hlavní obsah

Ceny si nechte, my je nechceme. Mladí Rusové neunesli porážku s Běloruskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již téměř dva roky jsou hokejisté Ruska kvůli válečné agresi své země na Ukrajině v mezinárodní izolaci. A tak jim nezbývá nic jiného než měřit síly na reprezentační úrovni povětšinou se spřáteleným Běloruskem. Nejinak je tomu i v případě mládežnických výběrů…

Foto: Profimedia.cz

Ruská hokejová reprezentace do osmnácti let - archivní foto.

Článek

V tomto týdnu se v běloruském Minsku uskutečnil reprezentační turnaj, jehož se zúčastnily ruská osmnáctka se sedmnáctkou a výběry Běloruska a Kazachstánu do dvaceti let.

Klání hrané systémem každý s každým vyvrcholilo zápasem ruské osmnáctky proti běloruské dvacítce. Oba výběry do té doby neztratily ani bod, takže bylo jasné, že vítěz duelu ovládne i celý Future Cup.

Bělorusové po první třetině sice vedli 3:0, o dva roky mladší Rusové ale dokázali pěti góly skóre otočit. Domácí výběr však ve třetí třetině srovnal, a tak rozhodovalo prodloužení, v němž nakonec vstřelilo šestý gól Bělorusko.

A hráči ruské sborné prohru neunesli. Při závěrečném slavnostním ceremoniálu demonstrativně odmítli individuální ceny, které nechali ležet na ledové ploše. Stejně se pak kapitán Jegor Surin zbavil stříbrného talíře za druhé místo na turnaji.

Reklama