Hlavní obsah

Český brankář zářil, vychytal Slovan a byl vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva

Bratislava

Český brankář Dominik Hrachovina v dresu Barysu Astana čelil v pondělním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) v Bratislavě dvaadvaceti střelám domácích a za jeho zády skončil pouze puk krajana Rudolfa Červeného. V závěru byl čtyřiadvacetiletý brankář vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina na archivním snímku.

Článek

„Kluci odehráli dobrý zápas z obrany. Slovan žádné velké šance neměl. Pro nás to byl šestý zápas v krátkém sledu a je skvělé, že jsme vyhráli před reprezentační pauzou," řekl Hrachovina pro Sport.cz. Český brankář přiznal, že kvůli zranění celé léto netrénoval a absolvoval dvě operace. „Jsem rád, že stojím a chodím, ale odchytal jsem už sedm nebo osm utkání,“ dodal.

Hrachovina vidí hlavní rozdíl mezi finskou ligou, kde několik let působil, a KHL v tom, že v KHL hrají opravdu top hráči. „Když přijede Omsk nebo Ufa, to jsou hráči světové extra třídy. Mají rychlé momenty překvapení a umí vystřelit, vědí, kam střílí o hodně líp než ve finské lize. Zas na druhou stranu si myslím, že rozdíl není až tak obrovský,“ konstatoval.

V Astaně je Hrachovina spokojen, ale některé věci ho překvapily. „Nemáme například fyzioterapeuta. Máme jen takový dva pány doktory,“ řekl se smíchem český brankář.

Gólman se potěšil, že po utkání nemusel hned odletět do Kazachstánu. „Mám tady celou rodinu. Sháněl jsem až dvacet lístků. V úterý hraje Kometa s Tapparou, tak se pojedu podívat. Na to se moc těším,“ přiznal.

Odchod v šestnácti letech do Finska považuje Hrachovina za nejlepší rozhodnutí svého života. „Ve Finsku je hlavně velká pokora a velká dřina. Mají svůj systém, který funguje a drží se ho plošně po celém Finsku. Nese to své ovoce,“ konstatoval gólman.

Reklama

Související témata: