Hlavní obsah

Další výprodej Popradu: odchází i Duba, Chabada, Kristek a Pilař

Hokejisty Popradu, kteří už mají pouze minimální šanci na postup do play off KHL, opouštějí další čtyři zkušení čeští hráči. Gólman Tomáš Duba dochytá sezonu v prvoligovém Chomutově, obránce Karel Pilař zamíří do švédského Växjö, Martin Chabada bude působit ve švýcarském Bielu a další útočník Jaroslav Kristek bude hrát za Košice slovenskou extraligu

Foto: hclev.eu

Tomáš Duba v dresu Popradu po přípravném utkání v Třinci

Článek

Již v minulých dnech pustil nováček KHL do týmů z evropských lig nejproduktivnějšího hráče Tomáše Netíka, dalšího útočníka Juraje Mikúše a obránce Vladimíra Mihálika.

Dvojnásobný juniorský mistr světa Duba se v Popradu dělil o brankářské povinnosti s Jánem Lacem. Odchytal 27 zápasů s průměrem 3,04 obdrženého gólu na zápas a úspěšností zásahů 89,28 procenta. V druhé nejvyšší české soutěži třicetiletý Duba působil naposledy v sezoně 2000/01 v barvách Berouna. V extralize hájil barvy Sparty, Znojma, Třince a Zlína, chytal také v Lappeenrantě, Leksandu, Turku a Pori.

"Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít dohodu s Tomášem samotným, s Popradem a nakonec také s Třincem, který na českém trhu vlastní Dubova hráčská práva," řekl klubovému serveru generální manažer Pirátů Chomutov Jaroslav Veverka. "Duba u nás bude hostovat do konce letošní sezony. Navíc jsme s Třincem vyjednali opční právo a za určitých okolností bychom s Dubou mohli spolupracovat také v následujících dvou sezonách."

Bývalý kapitán pražské Sparty Chabada se se Lvem rozloučil v sobotním utkání proti Dinamu Minsk gólem, jenž byl jeho čtvrtý v sezoně. Před angažmá v Popradu strávil pět sezon ve Švédsku v klubech Lulea a Södertälje.

Z klubu krátce před uzávěrkou přestupů odešel i Kristek, který míří do Košic, jejichž dres oblékal v minulé sezoně. "U jeho odchodu byl dlouho otazník. Prakticky o všechny hráče, kteří od nás v poslední době odešli, byl zájem ve slovenské extralize. Nechtěli jsme ale posilovat konkurenci místního týmu z Popradu. Nakonec jsme udělali jedinou výjimku. Jarda se vrací do Košic, ve kterých se mu v minulé sezoně dařilo," uvedl mluvčí Lva Jan Rachota na klubovém webu.

Sérii odchodů z Popradu dnes večer doplnil i obránce Pilař, který míří za Netíkem do Växjö. "Rozhodla kvalitní nabídka, kterou Karel od Växjö dostal," řekl hráčův zástupce Robert Spálenka pro hokej.cz. Ve Švédsku bude zkušený bek, o jehož služby měl v minulých dnech zájem i Magnitogorsk nebo pražská Sparta, s novým týmem bojovat o postup do play off.

Reklama

Související témata: