Hlavní obsah

Novosibirsk - Magnitogorsk 2:6Filippi se v KHL znovu trefil dvakrát, Kovář nezůstal pozadu

Moskva

Hokejisté Magnitogorsku nastříleli v KHL do sítě Novosibirsku šest gólů a o čtyři z nich se postarali čeští útočníci. Jan Kovář i Tomáš Filippi si připsali po dvou brankách, nejproduktivnější český hráč v lize Kovář přidal ještě asistenci. Hosté v souboji předních celků Východní konference zvítězili vysoko 6:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Magnitogorsku Jan Kovář (vlevo) a Danis Zaripov oslavují gól - ilustrační foto

Článek

Sibir nastoupil v brance s Nikitou Bespalovem a náhradník Alexandra Saláka držel čisté konto více než půl zápasu. Pak ale Filippi využil přesilovku a na počátku třetí třetiny se obrana Novosibirsku sesypala. Kovář dal dva góly během 71 sekund a už v 48. minutě vedli hosté 6:1.

Filippi skóroval dvakrát i v minulém zápasu proti Novokuzněcku. Kovář zaznamenal v 46 zápasech 47 bodů a v kanadském bodování soutěže je čtvrtý.

Dalším týmům branky českých hráčů k bodům nestačily. Robert Kousal byl jediným střelcem Novokuzněcku při domácí prohře 1:5 s Ufou, gól Tomáše Zohorny už jen zmírnil porážku Chabarovsku s Nižněkamskem na konečných 2:3.

Na vlastním ledě dokázalo tři body získat jen Dynamo Moskva, o výhře 2:1 nad Rigou však rozhodlo až 57 vteřin před koncem, kdy Jakuba Sedláčka překonal v přesilovce pět na tři Ilja Nikulin. Český brankář v utkání zastavil 35 střel.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Nižněkamsk 2:3 (za domácí Zohorna 1+0)
Vladivostok - Čeljabinsk 4:3 v prodl.
Novokuzněck - Ufa 1:5 (za domácí Kousal 1+0)
Novosibirsk - Magnitogorsk 2:6 (za hosty Kovář 2+1, Filippi 2+0)
Dinamo Minsk - HK Soči 2:3 po sam. nájezdech
Dynamo Moskva - Dinamo Riga 2:1
Viťaz Podolsk - Jokerit Helsinky 1:3

Reklama

Související témata: