Hlavní obsah

Nižněkamsk - Čeljabinsk 2:3 PPStav série 0:3Hokejisté Čeljabinsku mají i díky Sedlákovu gólu postup na dosah

Aktualizováno

Lukáš Sedlák ve třetím utkání play off KHL podruhé skóroval, Čeljabinsk porazil domácí Nižněkamsk 3:2 v prodloužení a už jen jedna výhra ho dělí od postupu do semifinále soutěže. U Sedlákova gólu ve 46. minutě na 2:1 asistoval Tomáš Hyka, ale na druhé straně v předposlední minutě vyrovnal Lukáš Klok. Český obránce se předtím podílel přihrávkou i na prvním gólu zápasu. Všichni tři čeští hráči mají v sérii průměr bod na zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sedlák na archivním snímku během tréninku reprezentace před turnajem Channel One Cup.

Článek

Výhru na stranu Čeljabinsku strhl v šesté minutě prodloužení obránce Albert Jarullin. Brankář Roman Will přispěl k vítězství 26 zákroky. Traktor coby druhý nejlepší tým základní části může ukončit sérii už v pondělí znovu na ledě soupeře.

Kádr Nižněkamsku před zápasem opustili finský brankář Frans Tuohimaa a americký útočník Dan Sexton, kteří následovali další zahraniční hráče z jiných klubů reagující na ruskou invazi na Ukrajinu odchodem ze země. Zatímco Tuohimaa do play off vůbec nezasáhl, Sexton si v předchozích dvou startech připsal gól. Jedinými legionáři, kteří dnes v dresu Něftěchimiku zasáhli do zápasu, byli Češi Klok a Ronald Knot.

Po druhém nejdelším zápase v historii KHL dělí jediná výhra od postupu také CSKA Moskva. Vítězství 3:2 na ledě Jaroslavle mohl armádní klub začít slavit až ve čtvrtém prodloužení, v čase 126:34 ukončil zápas Maxim Sorkin. Duel skončil po půlnoci místního času. Delší utkání se hrálo v KHL jen v březnu 2018, kdy Jokerit Helsinky porazil právě CSKA 2:1 až gólem ve 142. minutě.

Čtvrtfinále play off KHL:
Východní konference - 3. zápasy:
Barys Nur-Sultan - Magnitogorsk 3:5, stav série 1:2
Nižněkamsk - Čeljabinsk 2:3 v prodl. (Klok 1+1 - Sedlák 1+0, Hyka 0+1), stav série 0:3
Západní konference - 3. zápasy:
Jaroslavl - CSKA Moskva 2:3 ve 4. prodl., stav série 0:3

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články