Hlavní obsah

Omsk - Kunlun 5:0Hrubec vychytal za Omsk v KHL nulu proti Kunlunu, stačilo mu 10 zákroků

Český brankář Šimon Hrubec vychytal v brance Omsku nulu proti svému bývalému zaměstnavateli v Kontinentální hokejové lize Kunlunu. Úřadující vítěz Gagarinova poháru porazil nejslabší tým soutěže 5:0, českému gólmanovi k třetímu čistému kontu v sezoně stačilo pouhých 10 zákroků.

Foto: Profimedia.cz

Šimon Hrubec se příliš nezapotil

Článek

Hrubec zahájil v roce 2019 v čínském týmu působení v KHL, loni v listopadu přestoupil do Omsku, jemuž letos vychytal titul. Jedním z hrdinů dnešního zápasu byl navzdory porážce jeho protějšek Alexandr Lazušin, jenž zlikvidoval 56 střel, čímž vylepšil osobní i klubový rekord.

Týmy se střetnou příští týden znovu v rámci testu čínských hokejistů před zimními olympijskými hrami v Pekingu. Kunlun, jenž tvoří základ čínského národního mužstva, bude doplněn dalšími potenciálními reprezentanty a bude mít za úkol přesvědčit pozorovatele mezinárodní federace IIHF, že je konkurenceschopný.

Kvůli slabé výkonnosti totiž čínským hokejistům hrozí vyřazení z olympijského turnaje, na němž mají mít účast jako zástupci pořadatelské země jistou. V pondělí se v testu v rámci KHL utkají s Chabarovskem, ve středu znovu s Omskem.

Výsledky KHL:
Omsk - Kunlun Red Star 5:0 (čisté konto Hrubec).

Reklama

Související témata: