Hlavní obsah

Chabarovsk - Jaroslavl 3:4Hynek Zohorna pomohl Amuru stáhnout ztrátu, ale prohru neodvrátil

Moskva
Aktualizováno

Hynek Zohorna pomohl Chabarovsku zlikvidovat třígólovou ztrátu v utkání Kontinentální hokejové ligy proti Jaroslavli, ale domácí porážku 3:4 neodvrátil. Český reprezentační útočník si připsal gól a asistenci, na dvě branky Amuru nahrál obránce Michal Jordán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hynek Zohorna.

Článek

Chabarovsk prohrával s favorizovanou Jaroslavlí 0:3 až do 28. minuty, kdy Zohornův nájezd dokončil Nikita Kamalov. Na 2:3 snížil ještě před druhou sirénou Sergej Těreščenko tečí Jordánovy rány od modré čáry a v 58. minutě se domácím podařilo vyrovnat. V přesilovce čtyři na tři umocněné odvoláním brankáře sice Jordán vypálil vedle, ale puk odražený od hrazení doklepl mladší z bratrů Zohornů bekhendem do branky.

Na body ale Chabarovsk nakonec nedosáhl, protože na začátku poslední minuty řádné hrací doby byl vyloučen obránce Dominik Mašín a Lokomotiv hned po devíti sekundách nabídnutou přesilovku využil ke vstřelení vítězného gólu. Amur s pětičlennou českou kolonií utrpěl čtvrtou porážku z pěti zápasů a nabírá ztrátu na místa zajišťující play off.

Obránce Jakub Jeřábek pomohl jednou asistencí Viťazu Podolsk k vítězství 2:1 na ledě Novosibirsku. Zápas rozhodl osm sekund před koncem Svjatoslav Grebenščikov. Jeřábek přihrál ve 13. minutě ve dvojnásobné přesilovce na úvodní gól Kasparsi Daugavinšovi a bodoval poprvé po devíti zápasech. V sezoně má zatím bilanci 1+2.

KHL:
Chabarovsk - Jaroslavl 3:4 (za domácí H. Zohorna 1+1, Jordán 0+2)
Novosibirsk - Viťaz Podolsk 1:2 (za hosty Jeřábek 0+1),
Omsk - Jekatěrinburg 3:1
Nižnij Novgorod - CSKA Moskva 1:2
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama