Hlavní obsah

Jan Kovář vyhrál jako třetí Čech produktivitu play off KHL

Moskva

Útočník Jan Kovář z týmu poraženého finalisty Gagarinova poháru Magnitogorsku vyhrál produktivitu play off Kontinentální hokejové ligy o bod před spoluhráčem Sergejem Mozjakinem. Sedmadvacetiletý Kovář si v 18 zápasech připsal 25 bodů za 10 tref a 15 asistencí. Mozjakin sehrál o utkání méně, vstřelil sedm branek a na 17 přihrál. V tabulce střelců se Kovář zařadil na druhé místo za dalšího parťáka z útoku Danise Zaripova, který dal 15 gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kovář na srazu hokejové reprezentace.

Článek

Kovář se stal třetím českým hokejistou, který ovládl produktivitu bojů o Gagarinův pohár. V roce 2011 se to povedlo Josefu Vašíčkovi, který v dresu Jaroslavle nasbíral v 18 zápasech 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí. O rok později kraloval Roman Červenka v barvách Omsku, jenž zaznamenal ve 20 duelech rovněž 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí.

Kovář si přitom nevytvořil osobní maximum v play off KHL, kde působí čtvrtou sezónu. V roce 2014 zaznamenal v 21 duelech 26 bodů za osm tref a 18 asistencí. Loni skončil v produktivitě Gagarinova poháru druhý za Mozjakinem.

Reklama

Související témata: