Hlavní obsah

Magnitogorsk - Slovan 5:1Jandač zažil v KHL úspěšnou premiéru

Moskva
Aktualizováno

Bývalý trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač prožil úspěšnou premiéru v KHL. Magnitogorsk pod jeho vedením začal sezonu výhrou 5:1 nad Slovanem Bratislava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač na archivním snímku

Článek

Jandačův tým rozhodl utkání proti slovenskému mužstvu, které v minulém ročníku skončilo předposlední v Západní konferenci, už v první třetině. V ní se povedlo Metallurgu třikrát překonat brankáře Marka Čiliaka, jenž přišel před sezónou do Slovanu z Komety Brno, s kterou získal dva mistrovské tituly.

Po polovině zápasu zvýšil na 4:0 sedmatřicetiletý útočník Sergej Mozjakin, nejproduktivnější hráč v historii soutěže. V úvodu třetí třetiny přidali domácí pátý gól. Gólmana Vasilije Košečkina připravil o čisté konto až tři a půl minuty před koncem Fin Patrik Virta.

"Můžu říct, že první domácí zápas v jakékoli lize není snadný. Vlastně každý první zápas, ať už doma nebo venku, je obtížný. Prvních deset minut jsme byli nervózní. Když jsme dali tři góly, uklidnili jsme se," citoval Jandače Sovětskij sport. "Ve druhé třetině jsme chybami nabídli soupeři pár šancí, byly tam nějaké protiútoky, ale čtvrtá branka nám dodala sebedůvěru. Díky mužstvu za takovýhle výsledek. Hráli naplno až do konce," chválil český kouč svůj tým.

Brankář Alexander Salák v prvním ligovém zápase za Jaroslavl utrpěl porážku 0:4 s Omskem. Třikrát inkasoval bývalý gólman Petrohradu a Novosibirsku v druhé třetině, poslední gól dostal krátce před závěrečnou sirénou.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - CSKA Moskva 0:3
Jekatěrinburg - Dinamo Riga 4:2
Magnitogorsk - Slovan Bratislava 5:1
Čerepovec - Novosibirsk 3:2
Dynamo Moskva - Ufa 2:3 v prodl.
Spartak Moskva - Chabarovsk 6:3 (Hanzl 0+1 - Kolář 0+1)
Jaroslavl - Omsk 0:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články