Hlavní obsah

Dynamo - Čerepovec 4:3Stav série 4:1Jaškin a Sekáč skórovali a slavili postup do čtvrtfinále KHL

Čeští útočníci Dmitrij Jaškin a Jiří Sekáč pomohli gólem svým týmům k postupu do čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy. Nejlepší střelec základní části Jaškin se svou třetí brankou v bojích o Gagarinův poháru podílel na výhře Dynama Moskva 4:3 v pátém utkání na Čerepovcem. Sekáč skóroval v play off podruhé při vítězství Omsku 3:1 nad Jekatěrinburgem, také Avangard vyhrál sérii 4:1.

Foto: dynamo_ru, Twitter

Dmitrij Jaškin (vlevo).

Článek

Dynamo Moskva vedlo v polovině dnešního utkání nad Čerepovcem už 4:0. Jaškin se trefil v 21. minutě v oslabení a vylepšil svou bilanci v play off na pět bodů z pěti zápasů. Hosté ještě dokázali utkání zdramatizovat poté, co v 34. minutě snížil na 1:4 Jindřich Abdul. Český útočník si připsal ještě asistenci u třetího gólu Čerepovce v 57. minutě, vyrovnat už se jeho týmu nepovedlo.

Sekáč navázal na svou branku z pondělního zápasu. Jakuba Kováře v brance Jekatěrinburgu překonal v 32. minutě, kdy otočil skóre na 2:1 a šlo nakonec o vítězný gól. Úvodní trefu zápasu dal dvaačtyřicetiletý Pavel Dacjuk, který se stal nejstarším střelcem v historii play off KHL.

Kovářovi, jenž si připsal 19 zákroků, skončila sezona stejně jako dalšímu českému gólmanovi Dominiku Furchovi z Dinama Minsk. Běloruský tým dlouho vzdoroval na ledě Petrohradu, ale nakonec favoritovi podlehl 3:4 v prodloužení. Furch zneškodnil 29 střel.

Osmifinále play off KHL:
Východní konference - 5. zápasy:
Magnitogorsk - Barys Nur-Sultan 5:1 (za domácí Nestrašil 0+1), stav série 3:2
Omsk - Jekatěrinburg 3:1 (za domácí Sekáč 1+0), konečný stav série 4:1.
Západní konference - 5. zápasy:
Dynamo Moskva - Čerepovec 4:3 (Jaškin 1+0 - Abdul 1+1), konečný stav série 4:1
Petrohrad - Dinamo Minsk 4:3 v prodl., konečný stav série 4:1

Reklama

Související témata: