Hlavní obsah

Jaškin končí v Petrohradě, nedohodl se na penězích. Má zůstat v Rusku a nasypou mu ještě víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce se cesty útočníka Dmitrije Jaškina a Petrohradu rozcházejí. Přestože bohatý klub jevil o českého hokejistu narozeného v ruském Omsku i nadále zájem, nebyl schopen uspokojit jeho finanční požadavky. Podle ruských médií by měl Jaškin v Kontinentální lize zůstat a platově si nepohorší. Právě naopak...

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Jaškin v Petrohradu pokračovat nebude.

Článek

Jaškin, který do Petrohradu zamířil loni v létě po nepovedené sezoně v Arizoně v NHL, kraloval v uplynulém ročníku statistikám základní části KHL, když se stal nejlepším střelcem (40 gólů), ovládl i kanadské bodování (62 bodů) a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem dlouhodobé fáze soutěže.

V play off ale vítěz základní části Petrohrad skončil už ve finále Západní konference, kde jej vyřadilo moskevské CSKA. A další zápasy už Jaškin, který nosil na dresu kapitánské céčko, v klubu nepřidá.

„Hokej je život a někdy se musíte rozloučit se svými přáteli. V příští sezoně bude SKA hrát bez Dmitrije Jaškina. Byl to skvělý kapitán a zapsal se do historie našeho klubu. Jsme mu vděční, ale nyní se naše cesty rozcházejí,“ uvedl hlavní trenér Petrohradu Roman Rotenberg.

„Byli jsme připraveni Dmitrije udržet a učinili jsme mu nabídku na prodloužení smlouvy za dobrých podmínek. Zdravý klub je však povinen vzít v úvahu platový strop a finanční proveditelnost, takže nemůžeme vyhovět všem požadavkům hráče. V takové situaci je nejlepším řešením se s úctou rozloučit a každý jít svou vlastní cestou,“ dodal Rotenberg.

Ruská média uvádějí, že Jaškin je blízko podpisu smlouvy s Kazaní. Ta by měla být připravena na tři sezony s ročním příjmem 80 milionů rublů (zhruba 22,6 milionu korun), a k tomu ještě individuální a týmové bonusy. V Petrohradu přitom Jaškin pobíral základní plat ve výši 60 milionů rublů, i s bonusy se mohl dostat na 100 milionů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české reprezentace.

Jaškin si loni v létě svým přesunem do Ruska zavřel dveře do národního týmu. Tuzemská hokejová generalita rozhodla, že hokejisté, kteří do KHL zamířili po ruském rozpoutání války na Ukrajině, nebudou zváni do reprezentace.

Letos v únoru pak Jaškin spolu s dalšími hráči Petrohradu v klubovém videu u příležitosti Dne obránců vlasti gratuloval mj. ruské armádě a do zápasu v Soči nastoupil v armádním dresu s ruskou vlajkou. Prezident Českého hokeje Alois Hadamczik tehdy v rozhovoru pro Sport.cz reagoval, že „takový člověk nemůže momentálně reprezentovat naši zemi“.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články