Hlavní obsah

Kazaň vyprášila Balašichu sedmi góly, o vítězi KHL rozhodne sedmý zápas

KAZAŇ

Držitele Gagarinova poháru pro vítěze druhého ročníku Kontinentální hokejové ligy (KHL) určí až rozhodující sedmý zápas finále. V šestém utkání totiž Kazaň roznesla Balašichu 7:1 a vyrovnala stav série v poměru 3:3 na zápasy. Domácí třikrát skórovali v přesilové hře, obránce Alexej Jemelin vstřelil jednu branku a na čtyři další přihrál. Sedmý zápas finále se hraje v úterý na ledě Balašichy.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Kazaně Alexej Jemelin (vlevo) a Dmitrij Kazionov pacifikují Konstantina Bodrova z Balašichy

Článek

Kazaň začala parádně, v sedmé minutě Jemelin poslal přihrávku Kapanenovi do pravého kruhu a finský forvard střelou z voleje otevřel skóre. Domácí měli jasně navrch a v závěru první třetiny přidali další gól. Od modré napřáhl Panin a brankář  hostí Garnett měl zakrytý výhled před clonícím Junkovem.

Na začátku druhé části už to bylo o tři branky, když Balašicha pykala za příliš mnoho hráčů na ledě. Hyvönen zavezl puk, předal jej na modré Jemelinovi a jeho dělovku ještě před brankou tečoval Immonen. Během dalších dvanácti minut přidala Kazaň další dvě branky a bylo prakticky po zápase.

Ve 33. minutě nejprve poslal Nikulin od modré spíše takový "padáček" na branku a Garnett puk neviděl přes dvojici padajících hráčů před ním. Poté ještě kapituloval po střele Stěpanova z úhlu a mohl se už myšlenkami chystat na rozhodující sedmý zápas, protože jej v bráně vystřídal náhradník Volkov.

Ve třetí třetině už se zápas spíše dohrával, Balašichu nevyburcovala ani kratší potyčka Filipa Nováka se Stěpanovem. Góly i nadále padaly do hostující branky, trefili se ještě Alexejev a Jemelin. V samotném závěru přišel o čisté konto i domácí gólman Vehanen, kterého překonal Šibajev.

Finále play-off Kontinentální hokejové ligy:
Ak Bars Kazaň - HK MVD Balašicha 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. N. Kapanen (Jemelin, Nikulin), 19. Panin (Kazionov), 23. Immonen (Jemelin, Hyvönen), 33. Nikulin (Těreščenko), 45. Stěpanov (Alexejev, Jemelin), 51. Alexejev (Jemelin, Bodrov), 54. Jemelin (Buravčikov, Petrov) - 58. Šibajev (Trachanov, Babenko).
Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: