Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Záhřeb 2:0Kovář je před hrami v Soči v ohromné formě. V KHL udržel potřetí za sebou nulu

Jekatěrinburg
Aktualizováno

Český reprezentační brankář Jakub Kovář je před blížíce se olympiádou v Soči ve skvělé formě. V Kontinentální hokejové lize udržel již potřetí v řadě čisté konto. Na vítězství Jekatěrinburgu 2:0 nad Záhřebem se podílel 32 zákroky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Kovář přichází na sraz české hokejové reprezentace.

Článek

Kovář si připsal šestou nulu v sezóně, což se mu povedlo poprvé v seniorské kariéře. Už nyní překonal svou bilanci z ročníku 2010/11, kdy udržel v dresu Českých Budějovic čtyři čistá konta v základní části a jedno v play off.

Na českého reprezentanta, který byl v pondělí vyhlášen nejlepším gólmanem minulého týdne, nevyzrál v dresu Záhřebu ani někdejší nejlepší střelec NHL Jonathan Cheechoo, jenž dosud ve své premiérové sezóně v KHL dal 17 branek. Jekatěrinburg si díky Kovářovu výkonu a gólům Tobiase Viklunda a Igora Jemelejeva upevnil šesté místo ve Východní konferenci.

Krajíček rozhodl v prodloužení o výhře Minsku

Další hráč olympijského týmu Lukáš Krajíček zařídil gólem v prodloužení vítězství Dinama Minsk na ledě Astany 2:1. Třicetiletý obránce skóroval podruhé v sezóně a pomohl běloruskému klubu ukončit sérii čtyř porážek.

Vítěznou trefu zaznamenal také útočník Doněcku Lukáš Kašpar. Nejproduktivnější hráč ukrajinského celku otevřel skóre zápasu v Omsku, kde hosté vyhráli nad týmem kouče Miloše Říhy 2:0.

Útočník Radek Smoleňák se třemi asistencemi podepsal pod výhru Chanty-Mansijsku nad Spartakem Moskva 5:3. Jugra prohrávala 0:2 a 2:3, ale třemi góly v závěrečných devíti minutách vybojovala sedmé vítězství z posledních osmi utkání.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Doněck 0:2 (Kašpar 1+0)
Barys Astana - Dinamo Minsk 1:2 v prodl. (za hosty Krajíček 1+0)
Chanty-Mansijsk - Spartak Moskva 5:3 (za domácí Smoleňák 0+3)
Jekatěrinburg - Záhřeb 2:0 (čisté konto Jakub Kovář)

Reklama