Hlavní obsah

Čeljabinsk - Jekatěrinburg 1:3Kovář ještě cítí následky covidu, přesto v KHL vychytal výhru

Moskva
Aktualizováno

Brankář Jakub Kovář nastoupil v úvodním utkání Jekatěrinburgu v Kontinentální hokejové lize a vychytal výhru, třebaže ještě pociťuje následky onemocnění koronavirem. Avtomobilist na ledě Čeljabinsku zvítězil 3:1, Kovář si při výrazné střelecké převaze domácího mužstva připsal 38 zákroků.

Článek

"Já byl jeden z posledních, kdo onemocněl, a taky první vyléčený, ale pořád se necítím dobře," řekl Kovář před utkáním deníku Sport. "Negativní testy jsem měl jen pár dní zpátky, mám za sebou pouze dva tréninky a ani jeden jsem nedokončil, z posledního mi museli pomáhat. Lehký zánět na plicích mi tam pořád zůstává, asi těžko zvládnu teď odchytat zápas," dodal dvaatřicetiletý český gólman.

Trenér Bill Peters ho přesto poslal v Čeljabinsku do branky, kde Kovář odolával domácím střelcům do 24. minuty. Traktor v přesilovce vyrovnal na 1:1, z dorážky se prosadil Sergej Kalinin. Hosté ale nakonec strhli výhru na svou stranu, v 52. minutě skóroval Alexej Makejev a vítězství Jekatěrinburgu pak ještě gólem ve vlastním oslabení potvrdil Dan Sexton.

Hosté přitom kvůli následkům nákazy nastoupili v kombinované sestavě s hráči z farmy a z juniorky. Na střely na branku prohráli s Traktorem 18:39, ale vedle Kováře se mohli spolehnout i na dvaačtyřicetiletého Pavla Dacjuka, který přihrál na druhý i třetí gól. Proti Kovářovi neuspěli ani domácí útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka.

Hokejisté Jokeritu Helsinky k dnešnímu zápasu proti Dinamu Minsk do Běloruska neodletěli a vedení soutěže jim do tabulky započítalo technickou porážku. Finský klub se kvůli utkání v zemi, kterou už měsíc zmítají mnohdy násilně potlačované protesty proti autoritářskému prezidentovi Alexandru Lukašenkovi, ocitl pod tlakem veřejného mínění i vlastních fanoušků.

Výsledky KHL:
Čeljabinsk - Jekatěrinburg 1:3
Dinamo Riga - Barys Nur-Sultan 2:3
Čerepovec - Chabarovsk 6:4
Jaroslavl - Spartak Moskva 7:2
Nižnij Novgorod - Ufa 2:3
Omsk - Novosibirsk 1:0
Utkání Dinamo Minsk - Jokerit Helsinky se nehrálo, hosté k němu neodcestovali. Vedení ligy jim započítalo technickou porážku

Reklama

Související témata: