Hlavní obsah

Astana - Magnitogorsk 2:3 PPStav série 0:4Kovář rozhodl o postupu Magnitogorsku do semifinále KHL

Aktualizováno

Útočník Jan Kovář rozhodl o postupu hokejistů Magnitogorsku do semifinále Kontinentální ligy. Český reprezentant ukončil v prodloužení čtvrtý zápas s Barysem Astana trefou na 3:2 a Metallurg vyhrál celou sérii hladce 4:0. Kovář předtím v utkání také vyrovnal ve třetí třetině na průběžných 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář během tréninku hokejové reprezentace před zápasy turnaje Karjala Cup.

Článek

Kovář si v každém ze čtyř zápasů proti kazašskému soupeři připsal nejméně dva kanadské body a po devíti utkáních vyřazovací části se s bilancí 8+9 dotáhl na spoluhráče Danise Zaripova (11+6) v čele produktivity play off.

Oba dnešní góly dal v přesilové hře z bezprostřední blízkosti po asistencích Sergeje Mozjakina. Nejprve šikovně tečoval bombu hvězdného spoluhráče od modré čáry a při rozhodující trefě na začátku předposlední minuty prvního prodloužení nastavil hokejku do jeho nezištné přihrávky z levé strany. U obou gólů českého útočníka asistoval také Chris Lee, který byl navíc autorem zbylé trefy Magnitogorsku.

Magnitogorsk nyní bude čekat na soupeře pro finále Východní konference. V druhé semifinálové sérii mezi Kazaní a Omskem je před dnešním čtvrtým zápasem stav 2:1 na zápasy.

Čtvrtfinále kontinentální hokejové ligy:
Barys Astana - Magnitogorsk 2:3 v prodl. (za hosty Kovář 2+0), konečný stav série 0:4,
Kazaň - Omsk 2:1 (za hosty Sobotka 0+1), stav série 3:1

Reklama