Hlavní obsah

Kazaň - Kunlun Red Star 3:4Kunlun v KHL zdolal obhájce titulu, na vítězný gól nahrál Vitásek. Bodovali i Polášek a Nestrašil

Praha

Kazaňští obhájci Gagarinova poháru prohráli v Kontinentální hokejové lize doma 3:4 s Kunlunem Red Star. Na vítěznou branku, kterou dal v 59. minutě v oslabení Veli-Matti Savinainen, přihrál Ondřej Vitásek. Pro českého obránce to byl první bod v ročníku.

Článek

Kazani tak skončila úspěšná série, která se zastavila po třech výhrách. Proti čínskému klubu sice hráči Ak Bars nezačali dobře a prohrávali o dvě branky, v druhé třetině však Kazaň dokázala skóre otočit třemi góly během pouhých 41 sekund.

Asistenci u vítězné branky si připsali také další čeští reprezentanti Adam Polášek a Andrej Nestrašil, kteří pomohli Nižněkamsku k výhře 2:1 nad Chabarovskem. Po jejich přihrávkách překonal v 25. minutě Libora Kašíka v brance hostů Emil Galimov, českého gólmana poté vystřídal Jevgenij Alikin.

Gól Vojtěcha Mozíka 20 sekund před koncem třetí třetiny zachránil Viťazu Čechov bod z utkání s Barysem Astana. Český zadák se v power play prosadil střelou od modré čáry, která však do sítě doputovala až po sérii odrazů od bránících hráčů. Po nájezdech však vyhrál 4:3 hostující Barys.

Kontinentální hokejová liga:
Nižněkamsk - Chabarovsk 2:1 (za domácí Polášek a Nestrašil 0+1),
Kazaň - Kunlun Red Star 3:4 (za hosty Vitásek 0+1),
Viťaz Čechov - Barys Astana 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Mozík 1+0),
Nižnij Novgorod - Vladivostok 5:1
Petrohrad - Novosibirsk 5:0
Dinamo Minsk - Ufa 1:3

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.