Hlavní obsah

Názorový veletoč během pouhého dne. KHL bude přerušena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přestože po úterním jednání mezi zástupci klubů a vedením ligy prezident soutěže Alexej Morozov hlásil, že se obě strany rozhodly v základní části Kontinentální hokejové ligy pokračovat, opak je pravdou. KHL je kvůli masivnímu šíření koronaviru přerušena od 15. do 21. ledna přerušena.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci na tribunách během úterního utkání KHL mezi Petrohradem a Kazaní.

Článek

Odloženy jsou i zápasy Jaroslavl - Kazaň a Dynamo Moskva - Spartak Moskva, které se měly odehrát 13. ledna.

V současné chvíli se v karanténě nachází už sedm týmů - Jekatěrinburg, Ufa, CSKA Moskva, Nižnij Novgorod, Dinamo Riga, Magnitogorsk a Spartak Moskva. A je vysoce pravděpodobné, že na seznam brzy přibude i Dinamo Minsk. Jekatěrinburg po středečních negativních výsledcích PCR testech celého kádru klubu karanténu opouští a svůj první zápas v roce 2022 odehraje ve čtvrtek proti Čerepovci.

„Za poslední den onemocnělo koronavirem 60 zástupců týmů, z čehož 27 hokejistů. K ránu 12. ledna byl počet hráčů, trenérů a zástupců týmů pozitivně testovaných na koronavirus 171 lidí, z toho 124 hokejistů," uvedlo vedení ligy v tiskovém prohlášení.

„Naším hlavním cílem v době pandemie je zdraví hráčů a fanoušků. Na tom se nic nezměnilo. Epidemiologická situace se rychle vyvíjí, jen za posledních 24 hodin v Lize onemocnělo 60 lidí a příznaky onemocnění se objevily v řadě klubů. KHL bude hrát zápasy následující tři dny za účasti těch klubů, v nichž se epidemiologická situace nezhorší," řekl prezident KHL Alexej Morozov.

"Vzhledem k rychlému nárůstu počtu případů v klubech, vysoké nakažlivosti viru se KHL rozhodla posunout hrací dny 15., 17., 19. a 21. ledna na jiné termíny, které budou oznámeny později," oznámila KHL.

Zápasy, které se odehrají před přerušením KHL
Středa 12. ledna
Vladivostok - Novosibirsk
Čtvrtek 13. ledna
Jekatěrinburg - Čerepovec
Viťaz Podolsk - Barys Nur-Sultan
Petrohrad - Soči (hosté mají pět pozitivně testovaných, rozhodnutí padne v den zápasu)
Pátek 14. ledna
Vladivostok - Novosibirsk

"Rychlost šíření nákazy i operativní informace o epidemiologické situaci v tuzemsku i ve světě naznačují, že v následujících třech dnech se počet registrovaných případů koronaviru mnohonásobně zvýší. Proto bylo rozhodnuto odložit čtyři hrací dny, kdy se většina zápasů stejně kvůli karanténě v týmech neodehraje," dodal Morozov.

Základní část KHL se původně měla hrát do 23. ledna, pak měla následovat zhruba měsíční přestávka kvůli olympijskému turnaji v Pekingu. Vedení KHL se nedávno domluvilo s Ruskou hokejovou federací (FHR) na možnosti pořádání duelů ligy i během ZOH, pokud s tím budou souhlasit oba kluby, jichž se dané utkání týká.

Což teď Morozov potvrzuje. „Nový kalendář KHL bude zveřejněn do konce ledna. FHR potvrdila naši možnost pořádat zápasy během olympiády. Jsme v kontaktu, abychom situaci společně vyřešili," dodal šéf KHL.

Reklama

Související témata: