Hlavní obsah

Nedorostovi premiéra za Slovan vyšla a pochvaloval si fantastickou atmosféru v Bratislavě

Bratislava

Vydařenou soutěžní premiéru v dresu bratislavského Slovanu zažil ve čtvrtek večer český hokejový útočník Václav Nedorost. Dvojnásobný juniorský mistr světa, který do týmu jediného slovenského účastníka Kontinentální ligy přišel v létě z ukrajinského Doněcku, přispěl v úvodním duelu Slovanu v novém ročníku soutěže jednou asistencí k výhře 5:2 nad chorvatským Záhřebem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Václav Nedorost během tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Nedorost nastupoval v elitní útočné formaci s krajanem Michalem Vondrkou a Ladislavem Nagym. Právě slovenský mistr světa z roku 2002 a vítěz slovenské ligy s Košicemi z loňské sezóny byl hlavním hrdinou duelu, když jako vůbec první hráč Slovanu zaznamenal v KHL hattrick.

„Bez svých spoluhráčů bych ty góly nedal," uvedl po utkání nový miláček bratislavského publika. „Laco chytil fazónu hned od začátku. My s Michalem Vondrkou jsme mu připravili každý jeden gól. Takže spolupráce v útoku byla dobrá a věřím, že ještě bude zlepšovat," řekl Nedorost pro Sport.cz.

Nedorost byl průběhem prvního soutěžního utkání v dresu Slovanu spokojen. „Rychle jsme šli do vedení 2:0. Soupeř měl pak hodně přesilovek, ale ubránili jsme to. V Bratislavě je výborná atmosféra. Lidi fandí fantasticky. V hale bylo horko, takže led byl těžký a rychle ubývaly síly," uvedl.

Slovan zlomil prokletí prvních zápasů

Nedorost si všiml přísnějšího metr rozhodčích v KHL. „Z tohoto hlediska to byl divný zápas. Buď jsme hráli v oslabení, nebo přesilovku. V průběhu celého utkání jsme hráli pět na pět snad jen asi třikrát," dodal.

Český trenér Slovanu Rostislav Čada byl po utkání rovněž spokojen. Byl rád, že jeho mužstvo zlomilo kletbu prvních utkání v KHL. První i druhý ročník v KHL začal totiž Slovan shodně porážkou s Donbassem Doněck 2:4. „Uvědomovali jsme si, že první utkání jsme v obou sezónách prohráli. Už před utkáním jsem si řekl, že tentokrát se nám to podaří prolomit a zvítězíme. V posledních týdnech jsem viděl na hráčích velkou koncentraci a odhodlání. Právě to mi dávalo naději, že se to podaří," konstatoval trenér.

Slovan už v pátek ráno odletěl na první trip do Ruska. V sobotu nastoupí na ledě posledního vítěze Gagarinova poháru Metalurgu Magnitogorsk. Následně se představí v Jekatěrinburgu a v Kazani. „Byl bych spokojený, kdybychom přivezli čtyři body," uvedl před odletem Čada.

Reklama

Související témata: