Hlavní obsah

Magnitogorsk - Omsk 3:0Nestrašilův gól zajistil Magnitogorsku výhru v KHL nad Omskem

Moskva
Aktualizováno

Český útočník Andrej Nestrašil vstřelil v KHL vítězný gól, kterým zajistil domácí výhru hokejistů Magnitogorsku nad Omskem. Metallurg porazil vedoucí celek Východní konference 3:0, Nestrašil skóroval pošesté v sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrej Nestrašil na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

První gól zápasu padl až v 31. minutě, kdy Nestrašil poslal z ostrého úhlu puk před branku a zadák hostů Alexej Běreglazov ho nohou nešťastně nasměroval do vlastní sítě. Domácí hráči pak dvakrát skórovali v poslední minutě při power play Omsku a zvítězili popáté v řadě.

Nestrašil se prosadil v druhém utkání za sebou, předtím ale čekal na gól bezmála měsíc. Lepším českým střelcem v lize je pouze Dmitrij Jaškin z moskevského Dynama, který dal 11 branek a spolu s Alexejem Makejevem z Jekatěrinburgu vládne pořadí kanonýrů.

Skóroval rovněž Lukáš Radil, jehož pátá trefa v ročníku pomohla Spartaku Moskva k bodu. Radil v 26. minutě utkání proti Barysu Nur-Sultan vyrovnal střelou zblízka na 2:2 a další branka pak padla až v prodloužení, po němž se z výhry radovali hosté z Kazachstánu.

Výsledky zápasů KHL:
Magnitogorsk - Omsk 3:0 (Nestrašil 1+0)
Dinamo Riga - Jaroslavl 2:3 po sam. nájezdech
Jokerit Helsinky - CSKA Moskva 5:2 (za domácí Sklenička 0+1)
Kazaň - Chabarovsk 4:0
HK Soči - Petrohrad 1:4
Spartak Moskva - Barys Nur-Sultan 2:3 v prodl. (za domácí Radil 1+0)
Viťaz Podolsk - Jekatěrinburg 3:4.

Reklama

Související témata: