Hlavní obsah

Obří skandál v KHL! Kovalčuka okradli v šatně, kamerový systém zaznamenal šokující odhalení

Riga/Praha

Poslední zápas odehrál za Dinamo Riga, které posílil před sezonou, 7. prosince. Pak kvůli operaci měla následovat dvou až třítýdenní pauza. Jenže osmadvacetiletý kanadský obránce Jordan Murray se už v dresu klubu z lotyšské metropole neobjevil. Až 28. ledna Dinamo bez bližších podrobností oznámilo, že smluvní vztah je po vzájemné dohodě ukončen. A pravý důvod je hodně šokující...

Foto: @dinamorigaofficial, Facebook

Angažmá Jordana Murrayho v Dinamu Riga je už minulostí.

Článek

Spekulovalo se o různých verzích, co za koncem zadáka, jenž uplynulé tři ročníky strávil v zámořské AHL na farmě Ottawy v Bellevillu, vězí. Skloňoval se hráčův stesk po domově i údajná špatná finanční kondice rižského Dinama.

Jenže pravý důvod je mnohem zajímavější. A mnohem hůře představitelnější, jak informuje ruský server Match TV.

Den před Murrayho koncem v klubu hostila Riga v Kontinentální lize Omsk. Hráči Avangardu dopoledne absolvovali na stadionu rozbruslení, po kterém se odebrali zpátky na hotel.

Když se však večer dvě hodiny před samotným zápasem vrátili na zimák, čekalo na ně nemilé překvapení. Tedy konkrétně na velezkušeného útočníka Avangardu Ilju Kovalčuka.

Dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Pchjongčchangu, jenž má na svém kontě téměř tisícovku zápasů v NHL, zjistil, že mu z kabiny zmizela hokejka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruský útočník Ilja Kovalčuk.

Po počátečním neúspěšném pátrání byl do akce zapojen i personál Areny Riga a hlavně kamerový systém. A při prohlížení záběrů se všichni nestačili divit. Ukázalo se totiž, že do šatny Omsku si to namířil právě Murray a opouštěl ji s hokejkou v ruce.

Další záběry navíc ukázaly, že se hůl nejprve pokusil ukrýt na stadionu, nakonec ji z něj ale vynesl ven. Zatím není známé, co Murrayho k jeho kroku vedlo, ani to, jak se mohl do šatny Omsku dostat.

Kovalčukovi nakonec byl jeho poklad vrácen a v zápase pomohl jednou asistencí k výhře Omsku 2:1.

Murray má každopádně z ostudy kabát. Nové angažmá však našel velmi rychle. Klub HV 71 ze švédské nejvyšší soutěže v úterý oznámil, že s Kanaďanem podepsal kontrakt do konce sezony.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama