Hlavní obsah

Omsk - Novosibirsk 2:3 SNOmsk i přes další porážku vyhrál Východní konferenci KHL

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Omsku prohráli v KHL domácí duel s Novosibirskem 2:3 po samostatných nájezdech, přesto si před posledním zápasem základní části zajistili konečné prvenství ve Východní konferenci. Před dnešním soupeřem mají tříbodový náskok a lepší vzájemnou bilanci a neohrozí je už ani Magnitogorsk, který prohrál doma 0:1 s Čeljabinskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Erat v dresu české reprezentace.

Článek

Avangard prohrál popáté z posledních šesti zápasů. Přitom po dvou bezbrankových třetinách se ujal nad Novosibirskem po asistencích Martina Erata vedení 2:0, ale soupeř vyrovnal a gólman Dominik Furch nakonec prohrál český duel s Alexandrem Salákem, třebaže při nájezdech stál v brance Novosibirsku Nikita Bespalov.

Závěr základní části KHL naopak skvěle vyšel Jekatěrinburgu, který porazil 3:0 Chanty-Mansijsk a po šestém vítězství za sebou si zajistil play off. Petr Koukal si připsal jednu asistenci, Avtomobilist vyhrál deset z posledních 11 zápasů.

O posledním postupovém místě se rozhodne až ve čtvrtek v závěrečném hracím dnu, ale o tři body blíže má k němu Nižněkamsk. Po vítězství 6:3 v Togliatti Něftěchimik přeskočil Astanu, která prohrála 2:5 v Kazani.

Němec zářil, Sedláček vychytal nulu

V úterním bohatém programu se mezi střelce zapsali čtyři čeští hokejisté a všichni přispěli k vítězství. Ondřej Němec z Čerepovce o něm dokonce rozhodl, když svým druhým gólem v utkání ukončil prodloužení na ledě favorizovaného Nižního Novgorodu (5:4). Skóroval i Jiří Novotný, jehož Jaroslavl naopak podle papírových předpokladů porazila Medveščak Záhřeb (4:2). Lukáš Radil se podílel na výhře Spartaku Moskva 5:2 na ledě Dynama Minsk v utkání týmů mimo pozice v play off a Roman Horák pomohl gólem k překvapivé výhře Podolsku 4:2 na ledě suveréna základní části CSKA Moskva.

Třetím čistým kontem v sezóně se blýskl Jakub Sedláček z Rigy. Lotyšskému účastníkovi KHL stačil jediný gól k vítězství nad Dynamem Moskva.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Vladivostok 3:1
Omsk - Novosibirsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Erat 0+2)
Jekatěrinburg - Chanty-Mansijsk 3:0 (Koukal 0+1)
Magnitogorsk - Čeljabinsk 0:1
Ufa - Novokuzněck 3:4
Lada Togliatti - Nižněkamsk 3:6
Jaroslavl - Záhřeb 4:2 (za domácí Novotný 1+0)
Kazaň - Barys Astana 5:2
Nižnij Novgorod - Čerepovec 4:5 v prodl. (za hosty Němec 2+0)
CSKA Moskva - Viťaz Podolsk 2:4 (za hosty Horák 1+0)
Dinamo Minsk - Spartak Moskva 2:5 (za hosty Radil 1+0)
HK Soči - Slovan Bratislava 5:2 (za hosty Kašpar 0+1)
Jokerit Helsinky - Petrohrad 3:1
Dinamo Riga - Dynamo Moskva 1:0 (Sedláček čisté konto)

Reklama

Související témata: