Hlavní obsah

Poprad uzavřel smlouvy s gólmanem Dubou a obráncem Mihálikem

POPRAD

Dalšími posilami nováčka Kontinentální hokejové ligy Lva Poprad jsou český brankář Tomáš Duba, slovenský zadák Vladimír Mihálik a další obránce Alexander Hellström ze Švédska.

Logo hokejového klubu HC Lev Poprad

Článek

Třicetiletý Duba patří Třinci, většinu minulé extraligové sezóny ale strávil na hostování ve Zlíně. Ocelářům bude patřit i nadále, přestože si po finské a švédské lize vyzkouší další přední evropskou soutěž.

"Tomáš měl nadále smlouvu, ale s vedením klubu jsme se domluvili, že Dubu do Popradu uvolní na roční hostování. Odchod do KHL je pro něj možností, jak vyzkoušet kvalitní soutěž a případně se také ukázat dalším klubům," řekl serveru hokej.cz hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

O šest let mladší Mihálik je třicítkou vstupního draftu NHL z roku 2005, kdy si ho vybrala Tampa. Slavnou ligu okusil v 15 zápasech, natrvalo se prosadit do kádru Lightning neprosadil. Celou uplynulou sezónu odehrál ve farmářském týmu Norfolk Admirals v AHL.

Podle nepotvrzených zpráv ruských médií jsou velmi blízko podpisu smlouvy s Popradem také zkušení slovenští útočníci Ľuboš Bartečko a Ladislav Nagy.

Reklama

Související témata: