Hlavní obsah

Provokatér Radulov opět v akci! Rval se a nadával do klaunů. Říha protestoval marně

Moskva/Praha

Stačilo odehrát jediný zápas a bitva o postup z 1. kola play off Kontinentální ligy mezi hokejisty moskevského CSKA a bratislavským Slovanem už je pořádně vyhecovaná. Postaral se o to především vyhlášený provokatér ruského celku Alexandr Radulov. Nejprve svým konáním v samém závěru nedělního souboje a pak i vystoupením po skončení duelu v útrobách moskevské haly.

Bitka ze závěru duelu CSKA Moskva - Slovan Bratislava, do níž se zapojil i Radulov

 
Článek

Slovan v Moskvě prohrával 0:2, když se šest vteřin před koncem zápasu strhla na ledě u střídaček hromadná potyčka. Vše odstartovalo poté, co se slovinský útočník ve službách Slovanu Žiga Jeglič několika ranami ohnal po domácím Vladimiru Žarkovovi, jenž ho narazil na mantinel.

Do bitky se zapojil i český reprezentační obránce slovenského týmu Tomáš Kundrátek, který měl jako protivníka Alexandra Radulova. Ten přitom v té chvíli na ledě neměl co dělat, neboť při rozpoutání šarvátky pobýval na střídačce a na hrací plochu skočil v rozporu s pravidly.

Taky že na to kouč Slovanu Miloš Říha rozhodčí ihned upozorňoval a dožadoval se, aby šli celou záležitost přezkoumat k videu. Leč marně.

Jedna strana něco může, druhá ne, štve Říhu

„Některé verdikty (rozhodčích) se mi nelíbily. V poslední minutě jsem chtěl, aby se šli podívat na video, protože Radulov naskočil do bitky ze střídačky jako šestý hráč. A zase se nic neudálo. Jedna strana něco může, druhá ne. Myslím si, že domácím (rozhodčí) odevzdali více než dvacet procent," čertil se po utkání český trenér, že Radulov za zapojení se do potyčky vůbec nebyl potrestán.

„Když vidíte takovýto průběh, nenechá vás to klidným. Kdybychom vedli 2:0 my, i hráči CSKA by šli do kontaktů nebo bitek. Oni ale často padali a válení se po ledě do play off nepatří," štvalo Říhu počínání domácích hráčů.

Radulovův exces však měl po skončení utkání dohru. Asistent kapitána CSKA se totiž v útrobách stadiónu před šatnou svého týmu potkal s šéfem rozhodčích KHL Vladimirem Pljuščevem, který mu jeho zapojení do bitky důrazně vyčetl.

Cucáku! Klaune! kříčeli na sebe Radulov se šéfem sudích

„Jak se to chováš? Ty dohraješ!" řekl Plujščev. „Sám skončíš," reagoval hokejista, což Pljuščeva nenechalo chladným. „Komu tykáš, ty cucáku?" odpověděl Radulovovi. „Tobě, ty klaune. To ty skončíš," ukončil devětadvacetiletý útočník konverzaci a zmizel do kabiny. Později se však podle ruských médií Pljuščevovi omluvil.

Disciplinární komise se rozhodla Radulova za jeho zapojení do potyčky netrestat. „V zápise o utkání nedostal trest, proto nemá disciplinárka žádný důvod k tomu, aby hokejistovi uložila distanc," uvedl Pljuščev pro agenturu Tass.

Série pokračuje druhým zápasem už v úterý a dá se předpokládat, že o další vypjaté momenty nebude nouze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.