Hlavní obsah

Reprezentační gólman mění dres. Míří do špičkového klubu

Omsk/Praha

Brankář Šimon Hrubec mění v Kontinentální hokejové lize dres. Z čínského Kunlunu přestoupil do Avangardu Omsk za finanční kompenzaci. S Avangardem podepsal smlouvu do konce probíhajícího ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Hrubec mění klub.

Článek

Hrubec působí v KHL druhou sezonu. Devětadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa má za sebou 42 zápasů v soutěži, v nichž si připsal 13 vítězství a dvě čistá konta.

"Jsme velmi spokojeni, že se nám podařilo dotáhnout Šimonův transfer. Jedná se o špičkový ruský klub s každoročně nejvyššími ambicemi, péče o hráče je na vynikající úrovni. Jakýkoliv kontrakt v KHL je v současné situaci na hokejovém trhu velmi cenný, pozice Omsku jako jednoho z favoritů zisku Gagarinova poháru naši radost ještě umocňuje," uvedl Hrubcův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest

Do této sezony vstoupil stejně jako další legionáři Kunlunu vinou omezení způsobených pandemií koronaviru až od šestého utkání. V dosavadním průběhu soutěže odchytal deset zápasů, v nichž se mohl radovat pouze z jedné výhry.

"Jednání byla o to složitější, jelikož Šimon měl v Kunlunu platnou smlouvu. V průběhu jednání se navíc v klubu kompletně obměnil management a začínali jsme tak opět nanovo. V součtu se však povedly dohodnout férové podmínky pro všechny strany," pochvaluje si Spálenka.

V Omsku se sejde s útočníkem Jiřím Sekáčem. O místo v brance bude bojovat s Igorem Bobkovem a Emilem Garipovem. "Smlouvu si vysloužil výbornými a hlavně vyrovnanými výkony v KHL, na soutěž se již plně adaptoval. V Omsku se může posunout ještě na další úroveň," uzavřel Spálenka.

Reklama

Související témata: