Hlavní obsah

Rusové oceňují české hokejisty! Gólmanem listopadu je v KHL Furch, útočníkům vládne Jaškin

Praha

Za poslední měsíc byli oba jednou vyhlášeni nejlepším hráčem týdne na svých postech, nyní se Dominik Furch z Dinama Minsk i Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva dočkali v Kontinentální hokejové lize ještě větší pocty. Třicetiletý Furch byl vedením soutěže zvolen nejlepším brankářem za celý listopad, o tři roky mladší Jaškin zase za toto období kraluje útočníkům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Furch během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Furch v listopadu nastoupil do osmi zápasů celku z běloruské metropole a dovedl jej k šesti výhrám, přičemž jen v jednom duelu s ním v brankovišti Dinamo nebodovalo. Jednou udržel čisté konto (k venkovní výhře 6:0 nad Novosibirskem pomohl 34 zákroky). Za listopad měl úspěšnost zákroků 93,6 procent a průměr 1,98 obdržené branky na zápas.

Jaškin si v 10 listopadových zápasech připsal 12 bodů za sedm gólů a pět asistencí, v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách byl na plus šesti. Povedl se mu zejména zápas proti Rize 19. listopadu, kdy výhru Dynama Moskva 6:1 zrežíroval hattrickem a jednou asistencí. Dva góly pak nasázel v zápasech proti Čeljabinsku a CSKA Moskva.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený КХЛ (@khl)

Rodák z Omsku reprezentující Českou republiku, který byl v uplynulé sezoně vyhlášen nejužitečnějším hráčem KHL, vévodí v aktuálním ročníku s 19 trefami tabulce kanonýrů soutěže. V tabulce produktivity mu s 28 body patří sedmá pozice.

Nejlepším obráncem za listopad byl určen Alexej Jemelin z Omsku, nováčkům pak vládl útočník Nižního Novgorodu Ivan Čechovič.

Reklama

Související témata: