Hlavní obsah

Vladivostok - Novosibirsk 1:3Salák a Furch vychytali v play off KHL třetí výhry

Moskva

Brankáři Alexander Salák z Novosibirsku a Dominik Furch z Omsku vychytali v třetích osmifinálových duelech play off Kontinentální hokejové ligy svým týmům třetí výhry a jedno vítězství je dělí od postupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Alexander Salák v dresu české reprezentace.

Článek

Salák ze zasloužil 21 zákroky o vítězství 3:1 na ledě Vladivostoku. Překonal ho pouze v 15. minutě v přesilové hře Konstantin Makarov, český reprezentační brankář si v sérii drží průměr rovné jedné inkasované branky na utkání.

Mnohem více práce měl dnes Furch v brance Omsku, jenž čelil v Nižněkamsku dokonce 47 střeleckým pokusům. Za svá záda pustil jen deset minut před koncem puk z hole Bogdana Jakimova, jenž ale pouze snížil na konečných 1:2. Na výhře Avangardu se podílel i Vladimír Sobotka, který v sérii nastoupil poprvé a asistoval u vítězného gólu Jurije Alexandrova.

Pouze krátké trvání měl návrat Jakuba Kováře do branky Jekatěrinburgu. Další z českých reprezentačních gólmanů vychytal v prvním duelu vítězství v Magnitogorsku, v druhém zůstal jen na střídačce a v pátek opět nastoupil od začátku.

Z branky ho však hráči hostujícího Metallurgu vyhnali třemi trefami během úvodních patnácti minut a o moc lépe se nevedlo jeho nástupci Igoru Ustinskému, jenž inkasoval ještě dvakrát. Šestý gól přidal favorizovaný Magnitogorsk do prázdné branky a ujal se vedení v sérii 2:1 na zápasy. Asistenci hned u prvního vítězného gólu si připsal Tomáš Filippi.

Ve čtvrté sérii Východní konference bez české účasti vyhrála Kazaň 3:0 nad Ufou a snížila stav na 1:2 na zápasy.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 3. zápasy:
Vladivostok - Novosibirsk 1:3, stav série 0:3
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 0:6 (Filippi 0+1), stav série 1:2
Nižněkamsk - Omsk 1:2 (za hosty Sobotka 0+1), stav série 0:3
Kazaň - Ufa 3:0, stav série 1:2

Reklama

Související témata: