Hlavní obsah

Salák byl podle statistilk druhý nejlepší gólman play off KHL

Alexander Salák z Novosibirsku byl podle statistik druhým nejlepším brankářem play off Kontinentální hokejové ligy. Český reprezentant, který se Sibirem vypadl v semifinále, měl úspěšnost zákroků 94,3 procenta a průměr 1,57 obdržené branky na zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český gólman Alexander Salák.

Článek

Saláka předčil pouze Švéd Anders Nilsson z týmu poraženého finalisty Kazaně, jenž měl úspěšnost 94,8 procenta a průměr 1,54 gólu na utkání. Nilsson také vytvořil šesti čistými konty nový rekord play KHL. Dosud měli po pěti nulách na kontě v jednom ročníku Gagarinova poháru Georgij Gelašvili z Jaroslavle v roce 2009 a předloni Michael Garnett z Čeljabinsku.

Produktivitu vyhrál poprvé v kariéře Vadim Šipačov z mistrovského Petrohradu, který nasbíral ve 22 zápasech 22 bodů za šest branek a 16 asistencí. Druhý Alexandr Radulov z CSKA Moskva měl o bod méně, když v 16 duelech zaznamenal osm tref a 13 přihrávek. Český útočník Jan Kovář z Magnitogorsku, jenž si připsal v deseti duelech devět bodů za dva góly a sedm asistencí, skončil sedmnáctý.

Nejlepším střelcem se stal Jevgenij Dadonov z Petrohradu, který ve 22 zápasech dal 15 gólů a překonal rekord sedmileté historie KHL. Překonal dosavadní maximum Michaila Anisina, který v roce 2012 v dresu Dynama Moskva nastřílel 14 gólů.

Reklama

Související témata: