Hlavní obsah

Salák skončil v Petrohradu, Novosibirsku ale smlouvu nepodepsal

Praha
Aktualizováno

Zda hokejový brankář Alexander Salák bude i nadále pokračovat v Kontinentální lize, zatím není jisté. Po dva týdny starém nečekaném konci v Petrohradu se sedmadvacetiletý reprezentační gólman podle oficiálních stránek klubu domluvil na spolupráci s Novosibirsk, ruské zpravodajské weby ovšem tvrdí, že český gólman se Sibirem žádný kontrakt neuzavřel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový brankář Alexander Salák.

Článek

V Novosibirsku se v tomto týdnu uvolnilo jedno místo na brankářském postu, když v mužstvu skončil Fin Mikko Koskinen. Ten kvůli klesajícímu kurzu rublu vůči dolaru nesouhlasil s úpravou smlouvy a dohodl se na novém angažmá - shodou okolností s Petrohradem, jako výměna za Saláka.

"Měli jsme několik možností, jak Koskinena nahradit. Nakonec jsme dospěli k rozhodnutí, že nikoho lepšího než Saláka nenajdeme. Věříme, že se u nás bude Alexandrovi dařit," uvedl generální manažer Kirill Fastovskij.

Jenže to vypadá, že z angažmá strakonického rodáka, který se s reprezentací zúčastnil posledních dvou světových šampionátů a nechyběl ani ne letošních olympijských hrách, zřejmě sejde. V pátek večer totiž ruské weby uvedly, že sedmadvacetiletý brankář odmítl v novém působišti podepsat kontrakt a Sibir tak musí gólmanskou jedničku hledat dál.

V Petrohradu Salák působil od minulé sezóny, předtím v zahraničí chytal ve Švédsku a Finsku, v sezóně 2009/10 odehrál dva zápasy za Floridu v NHL.

Reklama