Hlavní obsah

Salák zuřil a hokejkou napadl rozhodčího! Vyfasoval tvrdý trest

Novosibirsk/Praha
Aktualizováno

Cítil křivdu. A pořádnou. Jenže místo toho, aby udržel emoce na uzdě, zadělal si hokejový brankář Novosibirsku Alexander Salák na velký malér. Český reprezentant nerozdýchal, že rozhodčí uznali gól kapitána Magnitogorsku Sergeje Mozjakina v prodloužení pondělního čtvrtého zápasu čtvrtfinálové série play off Kontinentální ligy, a hokejkou napadl čárového sudího. Potvrzuje to i dnes zveřejněné video. Disciplinární komise soutěže dnes Salákovi zastavila činnost na pět zápasů.

Salák vystartoval na rozhodčího

 
Článek

Mozjakinův gól rozčílil Saláka

Hráči Novosibirsku po rozhodujícím Mozjakinově zásahu na 4:3 ve prospěch Metallurgu vehementně protestovali proti uznání gólu. Podle jejich mínění totiž chvíli předtím hrál Magnitogorsk v šesti, když na led jako hráč navíc skočil český útočník Tomáš Filippi.

Nejvíc vytočený ze všech hráčů Sibiru byl právě Salák. Ten ihned po obdrženém gólu vystartoval směrem k čárovému rozhodčímu a na videu je zřetelně vidět, že ho zasáhl hokejkou. Arbitři tento moment zanesli do oficiálního zápisu o utkání a strakonickému rodákovi udělili trest do konce utkání.

Jednáním českého gólmana se dnes zabývala disciplinární komise soutěže a rozhodla jasně - podle stanoveného řádu potrestala Saláka stopkou na pět utkání! Je tak možné, že v probíhající sezóně si už na klubové úrovni nezachytá, neboť Novosibirsk prohrává 1:3 na zápasy a ve středu bude odvracet první mečbol Magnitogorsku.

Představitelé Novosibirsku ovšem tlačí na vedení soutěže, aby byl výsledek čtvrtého duelu anulován a byl sehrán znovu. Vedení Magnitogorsku to ale zásadně odmítá a poukazuje na to, že jejich soupeř tím chce odehnat pozornost od Salákova běsnění.

Reklama