Hlavní obsah

Skončí v San Jose? Český útočník by mohl zamířit do Spartaku Moskva, píší v Rusku

San Jose/Praha

Český hokejový útočník Lukáš Radil by se po skončení smlouvy v San Jose mohl od nadcházející sezony vrátit do Spartaku Moskva do KHL. Klub, v kterém devětadvacetiletý odchovanec Pardubic hrál v letech 2015 až 2018, chce podle ruských médií spolu s ním získat i slovenského útočníka Martina Bakoše z Vladivostoku. Ve Spartaku mají nahradit Lotyše Kasparse Daugavinše a Martinše Karsumse.

Foto: Sport.cz

Lukáš Radil v dresu Sharks.

Článek

Radil v této sezoně NHL ve 14 zápasech NHL nebodoval a naposledy oblékl dres Sharks 23. listopadu v duelu proti New York Islanders při výhře 2:1 v prodloužení. Od poloviny prosince nastupoval v nižší AHL za celek San Jose Barracuda, za který sehrál 28 zápasů a připsal si 16 bodů za šest branek a deset asistencí.

I na farmě bere Radil plný plat ze své roční jednocestné smlouvy na 700 tisíc dolarů. V minulém ročníku, kdy měl dvoucestný kontrakt na 750 tisíc dolarů, stihl v NHL v základní části 36 utkání a nasbíral 11 bodů za sedm gólů a čtyři přihrávky. V šesti utkáních play off nebodoval. V KHL zaznamenal Radil ve 168 utkáních včetně play off 103 bodů za 41 branek a 62 asistencí.

Reklama

Související témata: