Hlavní obsah

Slovan se v den svého prvního zápasu sezóny zbavil Mojžíše a láká Handzuše

Bratislava

Český reprezentační obránce Tomáš Mojžíš končí ve Slovanu Bratislava. Účastník Kontinentální hokejové ligy jej spolu s útočníkem Martinem Bakošem propustil v den svého prvního zápasu sezóny s chorvatským Záhřebem. Generální manažer Slovanu Maroš Krajči zároveň uvedl, že klub usiluje o příchod útočníka Michala Handzuše.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Mojžíš na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Mojžíš nejspíše doplatil na příchod slovenského reprezentačního obránce Tomáše Starosty, jenž do Slovanu přišel tento týden. Dvaatřicetiletý Mojžíš, mistr světa z roku 2010 a majitel bronzu ze šampionátu 2012, přišel do bratislavského celku v průběhu sezóny 2012-13 z pražského Lva. Po jeho odchodu tak ve Slovanu zůstává čtyřlístek Čechů - útočníci Nedorost, Netík, Vondrka a trenér Čada.

Do Slovanu by naopak mohl zamířit Michal Handzuš. Vítěz Stanley Cupu z roku 2013 s Chicagem sice touží dál pokračovat v NHL, nové smlouvy se ale zatím nedočkal.

„S Michalem jsme spolu jednou seděli a budeme sedět znovu. Každým dalším dnem se šance na jeho působení ve Slovanu zvyšuje. Osobně mu ale jako skvělému hokejistovi a výbornému člověku upřímně přeju, aby ještě dostal šanci působit v NHL, pokud po ní touží," uvedl pro deník Nový Čas Krajči.

Ten zároveň prozradil, že Slovan vstupuje do nové sezóny KHL s rozpočtem 13,2 miliónů eur, což je podobná částka jako v minulém ročníku. „Ve složité ekonomické situaci se nedalo čekat, že by mohl být výrazně vyšší. Posílení kádru nám umožnila hlavně situace na hráčském trhu a i naše trpělivost a umná taktika," řekl Krajči.

Reklama

Související témata: