Hlavní obsah

Sparta přichází o kanonýra. Sabolič si plácl s Vladivostokem

Praha

Hokejová Sparta přichází o svého kanonýra. Slovinský útočník Robert Sabolič, který byl v uplynulé sezóně se 23 vstřelenými brankami nejlepším střelcem Pražanů v základní části extraligy, si poprvé v kariéře vyzkouší Kontinentální ligu. Na roční smlouvě se totiž domluvil s Vladivostokem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Sabolič opouští Spartu a míří do Vladivostoku.

Článek

Sedmadvacetiletý Sabolič měl sice ve Spartě ještě rok platnou smlouvu, ta ale pamatovala na možný odchod. „Robert má ve smlouvě klauzuli o odchodu do zahraničí v případě splnění finančních podmínek," řekl klubovému webu hlavní trenér a sportovní manažer Sparty Jiří Kalous.

Rodák z Jesenice zamířil do Sparty v roce 2014 z německého Ingolstadtu a za dvě sezóny v české nejvyšší soutěži nastoupil i v součtu s play off do 124 zápasů, v nichž zaznamenal 42 gólů a 31 asistencí.

Účastník tří světových šampionátů elitní kategorie a olympijských her 2014 v Soči tak napodobil své dosavadní sparťanské spoluhráče Jana Buchteleho a Adama Poláška, kteří po sezóně rovněž zamířili do KHL. Úřadujícího vicemistra v létě opustili i brankář Taylor a útočníci Přibyl, Hlaváč, Dragoun, Hamilton, Volek a Dvořáček. Posilami naopak jsou obránce Martin Gerhát a útočníci Brian Ihnacak, Dominik Uher a Petr Vrána.

Reklama

Související témata: