Hlavní obsah

Štěpánek přišel o konkurenta. Co to značí? Třeba 19x odpověď "nevím"

PRAHA

Radost? Ne, ne. Klubový konkurent Jevgenij Nabokov skončil, ale hokejový brankář Jakub Štěpánek nejásá. O situaci ví, ale z klubu s ním nikdo nemluvil. Neví, co bude dál. A tak na vše spojené s Petrohradem a budoucností v Kontinentální lize odpovídá - nevím. Na srazu české reprezentace tohle slůvko použil devatenáctkrát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankáři hokejové reprezentace Jakub Štěpánek (vpravo) a Miroslav Kopřiva

Článek

„Nevím, dozvěděl jsme se to z internetu včera a nevím, co k tomu můžu říct,“ byla jeho první věta na otázku, co říká na odchod Nabokova z jednoho z nejbohatších klubů Kontinentální ligy.

Podle letošního mistra světa z Německa se může situace vyvinout jakkoli. Klub se takto rozhodl, ale s českým gólmanem nikdo toto neřešil. A také chvíli nikdo nebude, má před sebou povinnosti s národním týmem na ruském turnaji Channel One Cup. „Jsem z toho překvapený, žádné náznaky jsem neměl,“ řekl Štěpánek na úterním srazu národního mužstva v pražské O2 aréně.

Zkušený pětatřicetiletý ruský gólman přišel do KHL s velkou pompou, byl obletován, patřil mezi hvězdy, ale po třech měsících si zabalil. Proč? Nikdo oficiálně neví, ale jeho výsledky nepatřily v soutěži mezi nejlepší.

Zleva Rolinek, Klepiš, a Štěpánek na tréninku hokejové reprezentacefoto: Právo/Jan Handrejch

„Byli jsme spolu v pohodě, samozřejmě nějaká jazyková bariéra mezi námi byla. Že bychom spolu chodili na pivo, to ne, on má rodinu, byl tak s ní, ale mezi námi problém nebyl,“ pověděl Štěpánek, který nedokáže posoudit, zda pro něj nastala zlomová situace v kariéře.

„Fakt nevím, jak to budou brát, jestli mi dají šanci na pozici jedničky, nebo se budeme střídat s Maximem Sokolovem. Jevgenij byl velká hvězda, i tak se podle toho k němu chovali, ale nic bližšího nevím,“ zopakoval poněkolikáté vsetínský odchovanec.

Může pomoci český trenér Václav Sýkora na střídačce Petrohradu? „Nevím, to se zeptejte trenéra,“ reagoval Štěpánek.

„Nevím, jestli budou sázet na mě, nikdo se mnou nemluvil, doufám, že až se vrátím do klubu, že mi řeknou, nastíní situaci, jak to chtějí dělat. Podle toho se zařídím,“ dodal Štěpánek, který je pro reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika jedničkou. Tohle už určitě ví.

Reklama

Související témata: