Hlavní obsah

Štěpánka po premiéře za Lva vytočili ruští sudí. Ale nechci dotovat KHL, bránil se jejich kritice

Pondělí 17. září. To je datum, kdy gólman Jakub Štěpánek odchytal poslední zápas. Pak ale v Petrohradu upadl v nemilost, a tak jako vysvobození bral přesun do pražského Lva. Ve čtvrtek si v dresu nováčka Kontinentální hokejové ligy odbyl premiéru, výhry se ale proti Novosibirsku nedočkal. Šestadvacetiletého brankáře pořádně nadzdvihli ruští rozhodčí, kteří před třetím a čtvrtým inkasovaným gólem pustili situace, které zaváněly fauly hostujícího celku.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář pražského Lva Jakub Štěpánek inkasuje pátý gól z hole Alexeje Kopejkina.

Článek
Fotogalerie

Jak svou premiéru v dresu Lva hodnotíte?

Škoda, že rozhodly takové záhadné okolnosti. Nehráli jsme špatně, zápas byl vyrovnaný, konečné skóre příliš neodpovídá.

Záhadnými okolnostmi máte na mysli rozhodčí?

To si přeberte vy. Nechci dostat trest.

Lev už si během sezóny nejednou posteskl, že metr ruských arbitrů, kteří KHL řídí, je vůči zahraničním týmům dosti přísný. Souhlasíte?

Dá se říct, že jsem to očekával. Během prvních dvou třetin jsem pak i poznal, že to není úplně ideální. To co ale bylo ve třetí třetině.... To teda bylo... Ale nerad bych se k tomu vyjadřoval, protože nechci dotovat KHL.

Ostrý zápas jste naposledy absolvoval takřka před měsícem a půl. Pociťoval jste to nějak?

Byla to dlouhá doba, snažil jsem se na to však nemyslet. Nakonec jsem se necítil vůbec špatně, myslím si, že jsem měl i pár dobrých zákroků. Bohužel jsem ale v poslední třetině dostal tři góly, které rozhodly.

Nenahlodalo vám trochu psychiku, když jste v sedmé minutě inkasoval prakticky z první vážnější šance Novosibirsku?

Co mám dělat, když to borec dostane před prázdnou bránu? Kdyby to byla moje chyba, přemýšlel bych nad tím. Tenhle gól si nevyčítám.

S kabinou jste se sžil bez problémů?

Úplně v pohodě, cítím se tu jako doma. Ve srovnání s ruskými týmy je to jako den a noc. A hlavně víc jak polovinu kluků jsem znal z národního týmu.

Jak byste za necelý týden, co jste s mužstvem, ohodnotil kvalitu kádru Lva ve srovnání s tím petrohradským?

Těžko to porovnávat. V Petrohradu se v poslední době dařilo úplně vše, tady je to přesně naopak. Všiml jsem si, že na klucích leží deka. Ale jinak nějaký zásadnější rozdíl nevidím.

Není trošku na škodu, že když jste konečně naskočil do zápasu, dáte si kvůli reprezentační přestávce další pauzu?

Alespoň zase můžu kvalitně potrénovat. V Petrohradu jsem byl třetí gólman a nebudeme si nic nalhávat, když začínáte trénink místo v brance u mantinelu, není to úplně ideální. Tady mám možnost se kvalitně připravit, snažím se i přidávat, abych se do toho dostal. Zápasy jsou fyzicky náročné, musím se do toho dostat, abych to po měsíci a půl rozdýchal.

Reklama

Související témata: